Publicerad: 2013-02-03 08:00, senaste uppdaterad: 2013-02-06 10:02
Läs upp
Laddar...

Det är föräldrars plikt att jobba ideellt

Mr Leto sportchef i Almtuna avstår sin månadslön på 40 000. Fin gest och hela idrottsstan får orgasm. What!? Gratis arbete? Vilken fin kille.

• Bäst
André Pops. Vi dejtar varje söndag. För j-a trevlig kille.

• Sämst
NHL-hockeyns återkomst som tydligen är ett bättre alternativ än att få sova sked med mig på nätterna. Note to myself: sluta avboka gympass.

• Ha koll på
Om en tjej blir jagad av ett gäng iklädda i Almtunatröjor skrikandes ”vi älskar Marcus Leto”. Då är det jag och jag behöver hjälp. Skiter ni i mig kan ni ha koll på Sonny Peterson som kommer vinna Vikingarännet igen.Nu slipper en Almtunakis sälja 4 705 bingolotter i månaden för att få in pengar till sportchefens lön. Jag vet att jag är hård nu. Jag är inte irriterad på Leto. Han ser rar och söt ut.
Jag är arg på hjältevinklingen i media som signalerar till våra ungdomar att det är fullt normalt att leva ekonomiskt gott på idrott och gör du inte det så är du för j-a reko. Budskapet till våra idrottskids blir: ”Träna massor och den kunskapen du missar i skolan kan du säkert ta igen genom att läsa på Wikipedia. Det räcker för om du ska hålla på med idrott så ska man tjäna massa pengar och behöver ingen utbildning”.

Det finns ett dammigt ord: ideellt. Det betyder osjälvisk och utan vinstintresse. Idrotten bygger på ideell verksamhet. Det finns underbara människor som ger sin tid till idrotten, helt gratis. Den bygger på morsor som går upp tidigt och kör ismaskin, på farföräldrar som bakar bullar till barnbarnets lag, på föräldrar som tar på sig en ful väst, ler och agerar planvärd. Det är idrotten i sin vackra skrud. Det är få förunnat att få betalt för sin idrott.

När jag slutade som aktiv med fotboll blev min nya hobby att irritera mig på saker. Nu har jag riktat min ilska mot idrottsföräldrar i sociala medier som skriver: ”Stön nu ska jag upp till IP och sälja korv för föreningen. Tråkig lördag”. Och så svarar folk. Vad duktig du är! Kan någon förklara för mig vad prestationen i att sälja korv för sitt barns idrottsförening ligger?
   Det är *beeep* INTE en beundransvärd handling. Det är en plikt! En förening har engagerade personer som ger barn gratis utbildning. Dessa investerar 100-tals timmar per år på ditt barn – då är det oförskämt att gnälla över att du behöver lukta korvspad i fyra timmar. Samhället bygger på att folk arbetar ideellt! Kan ni lära era barn det? Och lyssnar de inte så skriv ett inlägg på deras facebookwall.Kommentarer till artikeln
Mr Leto försöker sälja in en hopplös sport.
Legosoldater utan klubbkänsla? Hur säljer man in sånt? Man köper in Slovaker kanske?
Janne Johansson, 03 feb 2013 kl 9:46
tierp arena
Bild: Pär Fredin
Foto: Pär Fredin/ArkivbildJoel Norman fortsätter i den blåsvart-randiga tröjan.

Joel Norman väljer Sirius

Tror du att Patrik Nilsson spelar i Sirius nästa säsong?

fredag 25 april

V75:
Stefan Bergström lämnar de senaste tipsen inför V75 på Åby.

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


bil-tester

Läs våra senaste bil-tester

fredag 25 april

V75:
Stefan Bergström lämnar de senaste tipsen inför V75 på Åby.


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »