Det ska betonas att Johan Silfwerplatz egentligen bara vill fokusera på det sportsliga, men när UNT ställer en fråga om Almtunas respektive Leksands ekonomiska förutsättningar kan han inte hålla tillbaka på vad han spontant känner.
– De har en helt annan budget än vad vi har och har fått statlig lönegaranti. Det här blir väldigt konstigt när vi är idrottsföreningar. Men det är inte jag som sätter upp reglerna, så de får väl göra vad de vill och vi fokusera på vårt, säger Almtunatränaren vars lag kryper på knäna ekonomiskt och där klubbchefen Marcus Leto har valt att avstå sin lön för att rädda elitlicensen.

Uttalandet kan tyckas lite märkligt då Silfwerplatz är leksing i grunden. Han fostrades visserligen som spelare i moderklubben Mockfjärd, men fick sin skolning i Leksand från 13-års ålder fram till att han i 20-årsåldern lämnade Dalarna för spel i Linköping.
I dag verkar dock känslorna för dalaklubben ha svalnat betänkligt.
– Jag håller inte mer på Leksand än något annat lag. Nu är det bara Almtuna som gäller, fortsätter Johan Silfwerplatz.

Tränaren tror vidare att hans Ais har en bra chans att rubba serieledaren. Även om Almtuna fortfarande inte har tagit en trepoängare efter årsskiftet samt att Leksand stoltserar med sju raka segrar.
– Det är ett kanonläge för oss att skrälla. Det är ingen som tror på oss i den här matchen och vi kan bara gå ut och spela och ha allt att vinna. Jag tycker dessutom att vi trots alla skador har spelat bra på slutet och kunnat vinna de två senaste, fortsätter Silfwerplatz.

Apropå skador så kommer inte heller i kväll trion Fredrik Sandgren (ljumske), Daniel Hermansson (ljumske) eller Emil Sandin (bristning) att finnas med på isen.
– Jag räknar inte med någon av dem under den här veckan. Jag hoppas de är aktuella igen efter uppehållet, säger Johan Silfwerplatz.

Noterbart är att 19-årige junioren Pontus Andersson finns med i kvällens matchtrupp.