Angeldahl, som är fostrad i Vaksala, spelade en säsong i Sirius innan hon gick vidare till AIK och senare även till Hammarby. I fjol var hon med om att ta klubben tillbaka till allsvenskan och i år tog hon laget till en fin sjundeplats. Under Fotbollsgalan i Globen prisades Angeldahl som hela seriens mest värdefulla spelare.

– Det var lite oväntat, men det är kul. Jag hade så klart förhoppningar på förhand, men jag trodde inte att jag skulle vinna. Det var många bra nominerade spelare så det var tuff konkurrens, säger 20-åringen från Uppsala.

Mittfältaren var märkbart tagen efter att ha fått ta emot priset.

– Det känns jättebra. Jag känner att jag har utvecklats mycket i år och att få det här priset är ett kvitto på att jag har gjort någonting bra. Det är kul att få en stämpel på det, säger Angeldahl.

Vad tycker du om din säsong?

– Jo, jag tycker att den har varit bra. Jag har hållit en jämn nivå hela säsongen och vuxit in i en bra roll i "Bajen", fått mycket boll och fått göra det som jag är bra på.

Vägen till toppen har dock inte varit spikrak. Inför förra säsongen dröjde det länge innan Angeldahl hittade en klubb att spela i.

– Jag stod och övervägde vad som var bäst för mig, jag måste hela tiden tänka på det som är positivt och negativ med varje klubb. Till slut så blev det Hammarby och det visade sig vara det bästa.

Angeldahls succé i allsvenskan har gjort att det ryktas om att större klubbar är intresserade av hennes tjänster inför nästa säsong. Priset som seriens mest värdefulla spelare lär inte göra att de spekulationerna avtar.

Hur ser du på framtiden nu?

– Framtiden ... det får vi se. Jag älskar Bajen och alla tjejer i laget. Hammarby är absolut ett alternativ inför nästa säsong.

Från att sparka boll på Årsta IP till att vinna det här priset i Globen, overkligt?

– Självklart är det en dröm, det trodde man inte när man var liten. Jag har alltid hoppats kunna vara med i de här sammanhangen så nu känns det lite overkligt, säger Filippa Angeldahl.