Förmodligen ingenting om man ska tro sportchefen Adil Kizil, som är son till ordföranden och Dalkurds starke man och grundare Ramazan Kizil.

– Jag hoppas att vi även fortsättningsvis kommer att heta Dalkurd, och det tror jag att det kommer att bli eftersom det talar om var föreningen bildades någonstans. Det är viktigt att det behålls, och det är min personliga åsikt, säger Adil Kizil som även varit målvakt i klubben tidigare.

Det var i tisdags som beskedet kom från Dalkurd att man flyttar till Uppsala från och med årsskiftet. Reaktionerna har varit många.

– Det har varit både positiva och negativa åsikter, vilket jag respekterar fullt ut från båda håll. Det är klart att det är känslig grej att göra en sådan här flytt och jag förväntar mig inte att alla ska jubla och jag förväntar mig inte heller att alla ska vara skogstokiga, säger Adil Kizil.

Och vad har du hört från Uppsalahåll?

– Inte så mycket till mig. Jag vet väl att det har varit lite skriverier och så där, men inget till mig personligen. Det jag har hört har varit positiva saker.

På Facebookforumet Fotbollsnördarna skriver annars tränaren Dalkurds nuvarande tränare Andreas Brännström att flera från Uppsala har hört av sig om att hjälpa till och jobba ideellt för den allsvenska nykomlingen.

– Jag har hört det också, och det är klart att det känns bra. Jag vet att vi gör väldigt mycket gott som förening, men att vissa inte tycker om att vi flyttar får jag respektera. Nu får vi motbevisa dem också och visa vilken fantastisk förening vi är, säger Adil Kizil.

Hur ser du på Sirius kritik?

– Jag lägger ingen energi på det, utan det får stå för dem. Vi får respektera deras och tränaren Kim Bergstrands åsikter. Alla har rätt till en åsikt, men jag tänker inte kommentera det.

I många år har Dalkurd och Brage delat träningsarena i Borlänge. Mellan klubbarna har det på Domarvsvallen praktiskt fungerat bra trots all osämja med Borlänge kommun.

– Vi har delat hemvist och har tränat efter och bredvid varandra, och det har aldrig varit några problem mellan lagen, det vill säga mellan tränare, sportchefer och spelare. Vi har inte haft det minsta problem när det gäller den biten. Där har vi haft en väldigt bra dialog och noll problem. Det har fungerat smidigt, säger Adil Kizil som känner Sirius assisterande tränare Mirza Jelecak väl då de har spelat ihop i Dalkurd.

– Förhoppning är att det ska funka bra i Uppsala också mellan oss och Sirius. Det är aldrig bra att ha en osämja med någon förening. Vi vill ha en bra dialog med alla Uppsalas alla föreningar är tanken. Vi vill bygga en dialog och hitta någon form av samarbete. Sedan kan vi inte tvinga någon klubb att jobba med oss eller ha en dialog. Vi ska försöka vara så bra vi kan och utifrån det får folk bedöma oss, fortsätter sportchefen.