Amanda Högström har tillhört världseliten inom mixed under lång tid. Mot Trollhätten spelade hon tillsammans med Adam Gozzi för första gången någonsin och det slutade, precis som i övriga matcher, i en utklassningsseger mot Nikolaj Overgaard och Emelie Bergstedt. Segersiffrona skrevs till 11–4, 11–9, 11–5.

– Han (Adam) gjorde ett väldigt bra jobb. Jag är ju lite äldre och ska ta ansvar men jag tyckte att han tog ett väldigt stort ansvar, berömmer 28-åriga Högström sin tio år yngre partner.

Men den som var allra yngst i Fyrisfjädern för dagen var blott 14-åriga Edith Urell. Hon besegrade enkelt sin motståndare Salisa Chayruksa i damsingeln.

– Det var hennes första vinst. Hon gjorde en jättebra insats och bara att gå in och vinna när hon är så ung är jättebra gjort, säger Högström om Urells framfart.

Den enda setförlusten i matchen för Uppsalalaget kom i herrsingeln där dansken Victor Svendsen släppte ett set mot hemmalagets Mikael Westerbäck.

– Några matcher tänkte vi innan att de skulle bli tuffa. Hela laget presterade väldigt bra även om det på papperet ser väldigt enkelt ut, sammanfattar Högström prestationen.