Gusk spelade 0–0 hemma mot Gustafs, men efterspelet kom att handla om allt annat än resultatet. Efter slutsignalen hamnade Gusks tränare Max Andersson i het debatt mot domarna. Assisterande domaren Jakob Wahlgren sade bland annat till Andersson att han "var den pinsammaste tränaren han någonsin träffat" och känslorna svallade.

– Det är uppror. Vi får en våldtäkt nere i straffområdet, Ida (Pettersson) blir vräkt omkull. Hade det inte varit något så hade vi fått ett gult kort för filmning, men sedan är det glåpord från domarna, säger Andersson.

Det som framför allt rörde upp känslorna var förutom den uteblivna straffen, att den assisterande domaren enligt Gusks spelare och ledare sagt till lagkaptenen Nathalie Larsson att hon är "en jävla pajas".

– Jag frågade vad han menade med att säga pajas till våra spelare, men han menar att han pratade om sig själv, säger Max Andersson.

På väg till omklädningsrummet skrek även den assisterande domaren till Andersson att "hade du varit någon annanstans så hade vi pratat annorlunda", något UNT blev vittne till.

– Då hade det varit en annan utgång ungefär. Jag är pinsam, sämsta coach som de har varit med om, men så är det ju. Hade vi varit på ett annat ställe så hade vi väl fått smörj, säger Andersson.

Domaren i fråga nekar till anklagelserna från Gusk.

– Det stämmer inte, absolut inte. Jag har mycket respekt för sporten och kvinnorna, jag skulle aldrig säga så, säger han.

Den andra assisterande domaren, Jakob Wahlgren, säger såhär:

– Jag har ingen aning eftersom jag stod på andra sidan. Guskspelarna säger att han har sagt en sak och han säger att han har sagt en annan, ord står mot ord och där kan inte jag uttala mig.

Vad säger du annars om efterspelet?

– Jag tycker att Max beter sig pinsamt med hans kommentarer. Han var arrogant både under och efter matchen och jag tycker inte att man beter sig så som han gjorde. Han kommer fram till oss och säger "tre och två" och bara går därifrån. Han tycker inte att vi var värda domararvodet helt enkelt. Det beteendet hör inte hemma här och det var inte så trevligt att lämna arenan, säger Wahlgren.

Max Andersson hymlar inte med sin åsikt om domartrion.

– Det är så dåligt efterspel. Jag sa det kanske på fel sätt, men att komma hit och ta 3 200 kronor och vara så jävla dålig, för mig är det ofattbart, säger Gusktränaren.