"Jag trodde det skulle vara kallare". Johan Eiswohld har tagit plats strax nedanför Siriusklacken Västra Sidan på Studenternas bandyplan. Sedan han kom till Uppsala för knappt ett år sedan så har han drömt om att se en bandymatch, sitt livs första, på Studenternas. Nu är han på plats tillsammans med lagkamraten Lukas Jonsson.

– Jag har aldrig sett en bandymatch och kommer man hit till Uppsala så måste man se en bandymatch på Studan liksom, säger Eiswohld.

Vad tycker du?

Artikelbild

| Tränar igen. "Jag har stegrat ganska mycket i träningen den senaste tiden, det går fortfarande upp och ner, men kurvan är uppåt", säger Eiswohld.

– Helt okej, det är kul. Jag är inte rätt person att dra några taktiska grejer här nu, men en taktisk grej är ju att Sirius måste trycka på mer när de ställer om. Det är då de skapar sina chanser. De är för icke-naiva i sitt spel, jag tycker att de bygger upp sina spel alldeles för länge. Mer omställningsspel!

Debutsäsongen i Uppsala har annars varit tuff för Eiswohld. Han hann spela sex matcher i allsvenskan innan en skadad fot satte stopp för fortsatt spel i år.

– Det har varit mentalt jobbigt, nu är det väl lite bättre när man känner att serien är slut och ser att ingen annan spelar heller. Jag kände att jag precis hade kommit till en ny klubb, jag ville visa mig och vara med. Jag kände inte så många utanför fotbollen, jag kom hit för att spela fotboll och lärde känna de i laget. När du inte kan göra det så är det inte så himla kul.

Från början trodde man inte heller att den stukade stortåleden i bortamatchen mot Häcken skulle vara så allvarlig. Eiswohld spelade faktiskt den efterföljande matchen mot Elfsborg (och var riktigt bra) på smärtstillande och det var efter den matchen som foten svullnade upp rejält.

Artikelbild

| På väg tillbaka. Debutsäsongen i Uppsala har varit tuff för Eiswohld. Han hann spela sex matcher i allsvenskan innan en skadad fot satte stopp för fortsatt spel i år.

– Det var tufft när man tänkte ”Kan jag träna på måndag, kan jag spela nästa match?”, det var svinjobbigt.

Om du inte hade spelat på smärtstillande, hade du missat hela säsongen då också?

Artikelbild

| Koncentrerad. Eiswohld ser nu bandy som sin favoritsport nummer tre efter fotboll och handboll.

– Nej, det vet jag inte, så det kan man bara spekulera i, säger Eiswohld som aldrig tidigare varit långtidsskadad.

Sirius har haft stora problem med försvarsspelet under hösten efter att både Johan Eiswohld och Daniel Jarl blivit långtidsskadade. För UNT berättar dock Eiswohld att han numera är friskförklarad från diagnosen "turfed toe" som han alltså dragits med sedan i maj.

Artikelbild

– Jag har stegrat ganska mycket i träningen den senaste tiden, det går fortfarande upp och ner, men kurvan är uppåt. Jag kör lite med boll inne i Diöshallen och mitt mål är att vara startklar när vi drar i gång igen i januari.

Det enda som står i vägen för Eiswohld för tillfället är att foten ibland reagerar efter träning, men det handlar mer om en ovana.

– Läkarna säger att jag är frisk, det är bara reaktionen efter som inte ska bli så stor. Man måste vänja foten vid att spela fotboll igen.

Mittbacken från Lund är nog den i Sirius som redan nu i november ser mest fram emot nästa säsong.

– Jag tror att vi kan ta med oss mycket från i år då vi spelat på Friends till exempel. Vi har fått erfarenhet så att vi kan bli bättre än i år och ta med oss det fina spel vi hade i början av säsongen. Med samlad energi så ska vi fortsätta där vi började nästa år, säger Eiswohld.

Bandymatchen då? Sirius vände 1–3 till 3–3 mot Bollnäs efter att gästerna blivit lite "icke-naiva" som mittbacken själv kallade det. Och Johan Eiswohld kommer att återvända till Studenternas, både vad gäller is och gräs.