I en fyrkant på cirka två kvadratmeter på västra ståplatsläktaren är en text målad med blå målarfärg. Det står ”Reserverat Manges hörna” med stora bokstäver och bokstäverna sträcker sig över tre rader.

Inom kvadraten står Magnus Dahl och ser varje hemmamatch med sitt favoritlag Sirius. Han har betalat en hemlig summa pengar till fotbollslaget för att ha hörnan reserverad på Studenternas IP och valde platsen själv.

− När det var mindre folk på läktaren kunde jag alltid stå här men när det var större matcher blev det trångt och jag fick inte platsen jag ville ha. Då kom jag på idén att reservera en hörna där jag kan stå hela tiden, säger Magnus Dahl.

Artikelbild

Från början var rutan placerad mer till vänster på läktaren men flyttades inför den här säsongen eftersom det gamla området blev bortasektion.

– Jag ville ha en plats som var spegelvänd gentemot den förra, där jag kan luta mig framåt och åt sidan på samma sätt som tidigare. Jag har en väldigt bra utsikt över planen härifrån och markerade upp platsen mer tydligt än tidigare.

Magnus flyttade till Uppsala som 15-åring och började följa Sirius i början av 2000-talet. Sedan dess har hans intresse utvecklats och från 2011 började han se alla Sirius hemmamatcher från samma ställe.

Det gick några år innan han bestämde sig för att kolla om det var möjligt att reservera sitt favoritområde på läktaren och 2016 gjorde han slag i saken.

Artikelbild

– Jag ringde marknadschefen på Sirius och hon tyckte att det var en rolig idé. Jag sa att jag hade gått på många matcher och att det ibland var fullt där jag brukar stå. Vi förhandlade fram ett avtal och jag har stått här sedan dess.

Första matchen med reserverad plats blev hemmapremiären förra säsongen mot Halmstad och han har varit med på resan till allsvenskan.

Artikelbild

– Det är jättekul att Sirius spelar i högsta serien och alla spelarna har utvecklats enormt mycket. Jag har följt laget och spelarna under dessa två bra tränare som kom 2012 och det märks att laget är väldigt samspelt.

Förutom Sirius går Magnus även på andra lokala lags matcher i lägre divisioner.

– När min son slutade spela fotboll fick jag mer tid över och började kolla på matcher istället för att skjutsa fram och tillbaka till matcher eller träningar. Sedan bor jag väldigt nära både Löten och Gamlis IP så jag brukar kolla på flera matcher där.

När nya Studenternas är på plats är det osäkert om det blir någon ”Manges hörna” eftersom det ska bli sittplats på långsidorna.

– Vi får se hur det blir men det kan bli svårt med hörnan då. Annars får jag köpa sittplats längst bak på läktaren för att kunna stå upp och skrika där istället.