- Bedrövligt i de två första perioderna då det var avslaget på isen. Ett styrkebesked ändå att vi trots allt vinner relativt säkert och tar tre viktiga poäng.

Matchupptakten kan inte Suomela klaga på då centern Filip Norman sköt ledningsmålet redan efter 26 sekunder. Fortsättningen av perioden blev dock inte lika munter, enligt ESK-tränaren.
- Verkligen inte. Det var avslaget bland spelarna och energin fanns inte där.
Mittperioden följde samma mönster och blev mållös.
- Hafsigt och slarvigt agerande med pucken. Inget riktigt engagemang i närkampsspelet heller, berättar Suomela.

När hemmalaget utjämnade i powerplay tidigt i tredje perioden blev det som en väckarklocka för ESK. Laget återtog ledningen per omgående och sedan blev det bättre ordning på spelet. Enköping ökade på till 3-1 efter 9.34 och redde sedan ut spel tre mot fem. Där gick nog luften ur hemmalaget och ESK kunde sedan via två raka mål i 16.e minuten fastställa slutresultatet.
- Det blev lite mer fart och fläkt i sista perioden. Tycker centrarna Filip Norman och Magnus Kullerback tillsammans med målvakten Jacob Redin-Wallstedt var våra bästa i matchen. Plus också till unge Oscar Rogersson som kom in efter halva matchen och tog för sig bra, inte minst fysiskt, säger Suomela.

På onsdag spelar ESK sin tredje raka bortamatch och det är tabellfyran Åker /Strängnäs som står för motståndet En mycket viktig match i jakten på en playoff-plats.
- Visst är det så. Men vi sneglar uppåt mot tvåan Visby /Roma och inte nedåt i tabellen. Därför är det bara vinst som gäller, avslutar Petri Suomela.