– Jag tycker att Djurgården är en spännande klubb som har haft en bra utveckling under året med Joel (Riddez, tränare). Den typ av fotboll som Djurgården vill spela passar mig, säger Andersson till Djurgårdens hemsida.

Så här säger hon om sin säsong i Örebro till samma källa:

– Det blev ett tufft år med laget. Men jag gjorde min första säsong i damallsvenskan och jag tycker att jag har fått en bra erfarenhet och växt som spelare. Man önskar ju alltid att det går bättre för laget och det är verkligen inte kul att åka ur, men jag känner ändå att jag blivit en bättre fotbollsspelare under 2017.

Djurgårdens tränare Joel Riddez om sitt nyförvärv:

– Ännu en landslagsspelare väljer att skriva på för oss. Fanny var så sent som i våras med i a-landslaget och spelade i helgen landskamp med U23-landslaget. Fanny har en stor arbetskapacitet och är i mitt tycke en av allsvenskans mest underskattade spelare. Det är väldigt kul att vi lyckats med den här värvningen, säger han till Djurgårdens hemsida.

Djurgården slutade sexa i damallsvenskan den här säsongen. I klubben finns sedan tidigare upplänningen Emilia Brodin (tidigare Appelqvist).

Fanny Andersson spelade med Sirius (nuvarande Uppsala Fotboll) fram till 2015 då hon lämnade för norska Kolbotn.