I den avgörande cupmöte mot IFK Göteborg hade Sirius bara 13 utespelare tillgängliga på grund av skador och sjukdomar.

Till fredagens träningsmatch mot AIK ser läget ungefär likadant ut för klubben – om inte värre.

− Vi får se om vi får ihop en startelva. Vi har bara elva utespelare plus två målvakter från truppen som är helt friska och kan spela mot AIK, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Artikelbild

Sirius får klara sig utan både ”Antarna” - Eriksson och Björkebaum (se separat artikel) –, Johan Andersson (lår), Oscar Kindlund (häl), Ian Sirelius (lår), Niklas Busch Thor, Stefano Vecchia (sjuk), Philip Haglund (knä), Dragan Kapcevic, Alexander Nilsson och sedan tidigare långtidsskadade Karvan Ahmadi.

− De som har tränat har gjort det bra men vi har varit väldigt få spelare och det märks. Vi har inte kunnat gå helt efter ritningarna och vi har inte kunnat jobba med alla delarna i spelet utan fått fokusera på mindre områden, säger Kim Bergstrand.

Daniel Jarl är med i truppen men kommer inleda på bänken och förväntas inte kunna spela mer än ungefär 20 minuter.

− Skadeläget är som det är och vi får göra det bästa av situationen. Men på måndag hoppas vi att det ser bättre ut med fler spelare tillbaka, säger Kim Bergstrand.

För att fylla ut truppen och få några avbytare kommer några juniorer - bland annat Sherko Faiqi och William Freidenfelt – att följa med till Skytteholm.

Även utlånade Kyria Kambusi tas in från Gusk.

– Eftersom vi har så många skador har vi inte kunnat jobba som vi velat med allting men alla delarna i spelet ska börja se bra ut. Både i anfallet och försvaret men just nu får vi framför allt fokusera på att kropparna känns fräscha, säger Kim Bergstrand.

En som dock är tillbaka efter skada är Diego Montiel.

Från början skulle Sirius mött Brommapojkarna men eftersom de gick vidare till semifinal i svenska cupen byttes dag och motstånd i träningsmatchen.

− Det ska bli kul att möta AIK som är ett bra lag och det brukar vara fin inramning runt matcherna. Vi hoppas på fortsätta på samma sätt som senast mot Göteborg, säger Kim Bergstrand.