GF Uppsalaflickorna är en av Uppsalas största föreningar och har cirka 3 500 aktiva medlemmar. Inom klubben finns allt från barngymnastik till tävlingsgymnastik för artistisk gymnastik, rytmisk gymnastik, cheerleading och truppgymnastik.

– Vi har varit en stor förening i många år och intresset för gymnastik har ökat. Speciellt fler killar söker sig hit och numera består vi av cirka 20 procent killar, säger Christina Almskoug, sportchef i GF Uppsalaflickorna.

Föreningen fyller 60 år och firar detta genom att på lördag arrangera Gymnastikens dag i Fyrishov. Under dagen blir det olika typer av gymnastik som till exempel prova på samt uppvisningar och andra aktiviteter som bland annat ballongtävling, bingo med hinderbana och gympaloppis.

Artikelbild

| Miss Valentine. Juniortrupp i rytmisk gymnastik som bland annat vunnit junior-SM.

– Det blir klubbmästerskap, uppvisningar och aktiviteter för alla. Om man kommer hit på lördag så får man se glädjen hos de aktiva och det är vi väldigt glada över, säger Christina Almskoug.

På Fyrishov kommer även en historisk hörna att finnas där besökare kan ställa frågor om föreningen och dess långa historia.

– Vi vill visa hur föreningen har utvecklats och kommer bland annat att ställa ut dräkter från olika tidsperioder så man kan se hur de har förändrats, säger Christina Almskoug.

När föreningen grundades bestod den av barn- och ungdomsverksamhet men har sedan utvecklats.

Artikelbild

| Meriterad. Petra Lindgren från GF Uppsalaflickorna tävlade i höstas i VM i rytmisk gymnastik.

– Det har blivit lite häftigt att kunna kontrollera sin kropp och det är en bra grund för ett rikt liv ur ett hälsoperspektiv, säger Christina Almskoug.