21-årige Christoffer Johansson kommer från Sandviken i division I där han denna säsong gjort 30 poäng (18+12) på 14 matcher. På hela förra säsongen blev det 59 poäng i samma serie.

– Vi har följt honom de senaste två tre åren. Han är rörlig och har ett bra skott men också en bra blick för spelet samt jobbar hårt, säger Storvretas sportchef Kim Knudsen om det senaste nytillskottet.

Tanken är att han ska känna på hetluften i superligan så fort det bara går.

– Om inget händer kommer han göra debut hemma mot Linköping på lördag, säger Knudsen, som dock inser att det såklart blir en omställning att gå från ettan till spel i världens bästa serie.

Johansson blir den andre spelaren som Storvreta skriver ett så kallat dubbellicensavtal med från det testtillfälle klubben hade med ett gäng spelare i december. Dubbellicensavtalet gör det möjligt för Johansson att kunna spela matcher med såväl Storvreta som moderklubben.

– I den mån det är möjligt kommer han att spela i Sandviken, men han ska vara hos oss så mycket som det går, säger Knudsen.

Tanken i nuläget är att Storvreta till nästa säsong planerar att erbjuda ett "riktigt" kontrakt till Johansson, som anslöt till Storvretas träning under onsdagskvällen.

Kommer det hända mer i truppen framöver?

– Det kommer att hända mer. Vi har sportkommittémöte under torsdagen när vi ska prata mer om de olika spåren. Jag kan inte säga så mycket mer än att vi inte är nöjda än, säger Knudsen.