Mirza Jelecak: "Möter Sveriges bästa lag"

IK Sirius står inför en av säsongens svåraste uppgifter – formstarka Hammarby med en derbyseger i ryggen. Men Mirza Jelecak ser möjligheter. "Det går att göra mål på dem".

Mirza Jelecak ser fram mot utmaningen som väntar i och med mötet med Hammarby på Studenternas.

Mirza Jelecak ser fram mot utmaningen som väntar i och med mötet med Hammarby på Studenternas.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2019-09-24 14:01

Sirius fick se sig besegrade av IFK Göteborg i den senaste omgången. Samma omgång som Hammarby vann ett hett derby mot AIK. Och det finns respekt för laget från Söder i Stockholm.

– Vi möter Sveriges just nu bästa lag, i alla fall det offensivt bästa laget. Samtidigt kommer de från ett derby med allt vad det innebär, har en vilodag mindre och ett par avstängningar. Det blir en utmaning för oss, men vi ser många möjligheter.

Kan det rentav vara så att det är ett bra läge att möta dem nu?

– Jag vet inte, det är alltid för- och nackdelar med sånt där. Egentligen är det kanske ett ganska dåligt läge med tanke på deras form, men man kan vrida och vända på det där resonemanget fram och tillbaka.

Hammarby är det lag som stått för flest mål framåt i hela allsvenskan – 57 stycken. Samtidigt har man släppt in fler än sina toppkonkurrenter. I en tabell över insläppta mål finns Bajen på sjundeplats.

– Först och främst måste vi inse att man inte kan ligga och försvara sig lågt i 90 minuter mot Hammarby. Vi måste hitta vägar att gå framåt när läget finns och värdera när det inte är läge. Den andra nyckeln blir att ta vara på våra bollvinster och flytta bollen till nya ytor. Då finns det läge att såra dem och många innan oss har kontrat in mål på dem.

Tillbaka i truppen sedan förlustmatchen mot Göteborg är Philip Haglund.

– Han betyder en hel del för vår trupp, framför allt med sitt ledarskap och sitt sätt att vara: tuff och aggressiv. Sen är hans fysik och huvudspel betydelsefullt för oss.

Matchdags

IK Sirius – Hammarby IF

Allsvenskan

Studenternas IP, 19:00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!