Olai tog Uppsala till allsvenskan

Det finns hjältar och sedan finns Sara Olai. Ytterbacken låg bakom alla tre mål när Uppsala tog sig till allsvenskan.

Sara Olai nickade Uppsala till högsta serien.

Sara Olai nickade Uppsala till högsta serien.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Fotboll2019-10-27 16:17

Alla visste om förutsättningarna. Uppsala behövde vinna för att ta sig till allsvenskan, men i halvtid låg man under med 1–0 borta mot Hammarby inför ett fullsatt Kanalplan. Då gjorde Sara Olai entré och låg bakom alla tre mål i den andra halvleken – och tog Uppsala till allsvensakn.

– Ja… någon måste göra det också, säger en strålande glad Olai på innerplan.

Först spelade hon fint fram till Marika Bergman Lundin som kvitterade. Sedan satte hon själv dit pannan till 2–1 innan hon på nytt spelade fram Beata Olsson till 3–1. En hyfsad eftermiddag för Olai som var Uppsalas största hjälte.

– Det är så svårt att sätta ord på det här. Jag är så glad och så stolt över oss som lag, vi gjorde en sådan krigarinsats, säger hjälten.

Hur var den här matchen?

– Det var så mycket känslor hela matchen. Vi fick ett tidigt mål mot oss så det var klart att det var jobbigt och tungt att komma tillbaka. Vi kände ändå i halvtid att det här kan vi vända och det var precis vad vi gjorde.

Hur känner just nu?

– Det är så sjukt, alltså allsvenskan 2020. Uppsala är i allsvenskan 2020. Jag  är där och alla vi är där. Jag är så stolt och det är så himla kul det här.

Olai kom till Uppsala inför den här säsongen och har under hela året egentligen varit en av de mest framträdande spelarna. Förutom stabil defensiv har hon varit ett hot framåt också.

– Hela säsongen har varit fantastiskt bra. Det är klart att vi vetat om att vi har chansen, vi såg direkt från start på försäsongen att vi är ett bra lag som kunde slå andra bra lag. Chansen att gå upp har funnits, men sedan har vi inte trott på det för mycket, säger Olai och fortsätter:

– Vi har inte haft som plan att gå upp i år utan vi skulle se när det blev och det blev nu! Alltså det är så sjukt. Fantastiskt med en helt ny tränare och massa nya spelare. Vi är ett sådant härligt gäng och jag älskar att vara en del av det.

Det var en rejält blåslagen Olai som firade på innerplan. Blodet rann från läppen och hon säger att hela kroppen värker.

– Jag vet inte hur jag ska förklara det. Det var så himla skönt, när jag såg bollen flyga in i mål så... jag hamnade underst i en hög och kände att jag var döv i öronen och visste inte vad jag skulle göra, säger matchhjälten.

Hur firar ni det här?

– Det blir nog en väldig fest.

Matchfakta

Hammarby–Uppsala 1–3

Målen: 1–0 Emma Jansson, 1–1 Marika Bergman Lundin, 1–2 Sara Olai, 1–3 Beata Olsson.

Agnes Nyberg och Sara Olai jublar ikapp efter segern mot Hammarby.
Agnes Nyberg och Sara Olai jublar ikapp efter segern mot Hammarby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!