Sirius hemmamatch kan spelas i Täby

Inget lag får träna eller spela på Studenternas under vintern. Nu ser Sirius ut att få spela sin hemmamatch i svenska cupen – i Täby.

Niklas Busch Thor kan få återvända till sin gamla hemmaplan i Täby.

Niklas Busch Thor kan få återvända till sin gamla hemmaplan i Täby.

Foto: TT

Fotboll2019-11-06 18:01

Sirius kommer att få spela en hemmamatch i svenska cupens gruppspel som inleds i slutet av februari. Den matchen ser dock inte ut att spelas i Uppsala som läget är nu. I stället har Sirius ansökt om att spela matchen på Vikingavallen i Täby. Detta efter att kommunen förbjudit matchspel på Studenternas till början av mars.

– Sannolikt kommer inte vår hemmamatch i cupen att spelas i Uppsala utan det är Vikingavallen som gäller. Vi hade hoppats hitta en väg framåt med kommunen för att få spela på Studenternas, men det har inte gått hittills, säger klubbdirektören Christer Abrahamsson som så klart är allt annat än nöjd med situationen:

– Det är en helt hopplös lösning att inte få spela cupen i Uppsala där vi hör hemma, det är ett misslyckande. 

Sirius flyttade ner permanent till Studenternas i slutet av augusti, men i och med att säsongen nu tagit slut har man på grund av byggnationen blivit tvungna att flytta tillbaka till Lötens omklädningsrum och endast träna på Studenternas. Från och med december fram till mitten av februari förbjuds all träning på arenan för samtliga lag för att man ska hinna klart med bygget till seriestart. Från mitten av februari tillåts lagen träna, men inte spela matcher på arenan.

– Nu får vi träna på andra ställen och det är inte helt klart, säger Abrahamsson.

Vad har ni för alternativ?

– Det finns Löten, men det är inget alternativ för oss. Vi går sönder så fort vi går ut på den mattan. Vi väntar på planen vid Johannesbäck, men den existerar inte än. Vi hoppas den blir klar när vi ska träna annars är det Österängen som gäller. 

Bygget av Studenternas gör också att Sirius får svårt att ha några träningsmatcher på hemmaplan. I och med det nya tv-avtalet som börjar gälla till nästa säsong gör det att man kan gå miste om stora pengar.

– I det nya avtalet så finns det en uppsida om man erbjuder två tv-sända hemmamatcher utanför allsvenskan. Kan du det så är det värt 470 000 kronor oavsett om de väljer att sända eller inte. Det är mycket pengar för oss och vi måste lösa det, säger Abrahamsson. 

Dalkurd, som också gick vidare till cupens gruppspel, har anmält Löten som hemmaplan för sina hemmamatcher. Uppsala Fotbolls cupspel ligger något senare och de kan eventuellt få spela på Studenternas, men annars gäller Löten. 

UNT har sökt Uppsala kommun utan framgång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!