Stormatch på Studan för Uppsala

Toppmöte mot AIK och en möjlig publikfest på Studenternas är inget som sätter extra nerver i IK Uppsalas Beata Olsson. "Just nu känns det bara kul", säger hon.

Måjubel - sen scen som IK Uppsala hoppas frambringa under matchen mot AIK på Studenternas.

Måjubel - sen scen som IK Uppsala hoppas frambringa under matchen mot AIK på Studenternas.

Foto: Håkan Lundh

Fotboll2019-09-13 15:45

I och med Uppsalas seger mot Kvarnsveden i förra omgången blandade man sig i toppstriden i elitettan ännu mer. Under lördagen väntar en tuff match hemma mot ett revanschsuget AIK – på Studenternas.

– På förhand känns det som en väldigt rolig match med två duktiga lag. Det är främst det jag hoppas på – en riktigt kul match, säger Uppsalas forward Beata Olsson inför matchen.

AIK förlorade i förra omgången och kommer att komma med ett revanschsug till den något speciella matchen, som alltså spelas på Studenternas.

– Vi förväntar oss att AIK kommer spela väldigt aggressivt och att de vill komma tillbaka efter förlusten i förra omgången. Vi kommer att behöva vara lika taggade som dem.

Finns det extra nerver i och med att matchen spelas på Studan?

– Just nu känns det bara kul och så kommer det förhoppningsvis fortsätta kännas. Det finns väl en chans att man får lite känsla av bortamatch i och med att det inte är vår vanliga miljö, men vi hoppas att det ska kunna komma en hel del publik och titta och hjälpa oss, menar Beata.

Senast mot Kvarnsveden satt segern ganska långt inne för Uppsala. Nu hoppas man kunna skärpa till sig lite, framför allt i defensiven.

– Vi var ganska darriga bakåt och det är främst det vi snackat om inför matchen. Men vi vet att vu kan slå AIK om allt klaffar och det tror jag att det kommer att göra.

Hur ser du på läget ni skaffat er i toppen?

– Man vill ju vinna alla matcher man spelar och det har vi gjort den senaste tiden. Att vi har det här läget nu är ju väldigt roligt. Det är alltid roligare att ha något att spela för än att inte ha det.

Matchdags

IK Uppsala – AIK

Elitettan

Avspark: lördag 15:00, Studenternas IP

Nästa säsong är tanken att Uppsala ska ta klivet in på Studenternas IP. Matchen mot AIK blir en tjuvstart.
Nästa säsong är tanken att Uppsala ska ta klivet in på Studenternas IP. Matchen mot AIK blir en tjuvstart.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!