Uppsala-Kurd blickar framÄt efter kvalsuccé

Jobbet kunde ha gjorts tidigare, men vem bryr sig nu. Uppsala-Kurd Ă€r klart för spel i division III – och blickar lĂ€ngre Ă€n sĂ„. ”PĂ„ sikt behöver vi flytta upp oss minst en nivĂ„ till”

Jocke Mattsson (lÀngst till vÀnster) har lett Uppsala-Kurd till division III. Planerna Àr dock större Àn sÄ.

Jocke Mattsson (lÀngst till vÀnster) har lett Uppsala-Kurd till division III. Planerna Àr dock större Àn sÄ.

Foto: Privat

Fotboll2019-10-02 12:25

Förlusten i seriefinalen mot FC Arlanda var tung och kostade Uppsala-Kurd en direktplats till fotbollstrean. Via vinst i kvalet gotlĂ€ndska Levide IF med klara 4–1 – efter mĂ„l av Toni Arapovic, Daniel Aramesh, Muktar Ahmed och Mathias Semiti Remiggio – tog klubben omvĂ€gen upp.

– Det Ă€r klart att det var tungt att förlora mot Arlanda, men pĂ„ det stora hela visste vi att det var en match kvar som betydde nĂ„got. Och kommer man till Gotland har man stora möjligheter att gĂ„ upp, sĂ€ger Uppsala-Kurds trĂ€nare Jocke Mattsson.

Den förre SiriustrÀnaren var med och tog upp Vaksala SK frÄn division VI till division III och vill nu göra en liknande resa genom divisionerna med Uppsala-Kurd.

– Jag har gjort det hĂ€r Ă„r efter Ă„r och hoppas förstĂ„s nĂ„gonstans att det inte bara handlar om tur, sĂ€ger Jocke Mattsson och förklarar succĂ©n med Uppsala-Kurd:

– Vi har haft hög trĂ€ningsnĂ€rvaro, bra trĂ€ningskultur och jobbat med vĂ„rt anfallsspel. Har man en tydlig idĂ© om vart man vill och ska och spelarna och Ă€r med pĂ„ den planen gĂ„r det bara att lyckas. 

Efter avancemanget kommer samarbetet mellan Uppsala-Kurd och superettanlaget Dalkurd – som frĂ„n och med nĂ€sta sĂ€song tar plats pĂ„ Studenternas i Uppsala –  att intensifieras. För att maximera samarbetet mellan de bĂ„da föreningarna krĂ€vs dock att division III blir Ă„tminstone division II för Uppsala-Kurd.

– PĂ„ sikt behöver vi flytta upp oss minst en nivĂ„ till, men nu ska vi inte springa ivĂ€g, utan successivt bygga frĂ„n grunden. Nu behöver vi hitta en struktur och en ordning pĂ„ det.

– Samarbetet mellan Dalkurd och Uppsala-Kurd ser jĂ€tteintressant och förutsĂ€ttningarna för unga talanger i Uppsala blir bĂ€ttre. Det Ă€r positivt för hela Uppsala, sĂ€ger Jocke Mattsson.

MÄlet Àr att Uppsala-Kurd ska bli ett U23-lag i framtiden och Jocke Mattson talar sig varm om sin mÄlbild.

– Vi vill ha fotbollsspelare som har en inre motivation att bli en elitspelare. Vi kan inte erbjuda nĂ„gon ersĂ€ttning men vĂ€ldigt bra trĂ€ningsmöjligheter och det blir en plattform till för flera ungdomsspelare att bli bra i fotboll. Det finns inte bara Sirius i Uppsala utan ocksĂ„ Dalkurd och Uppsala-Kurd som kan göra bra saker för lokala talanger. 

Hur lÄngt fram i tiden blickar du med Uppsala-Kurd?

– Det Ă€r ett projekt pĂ„ nĂ„gra Ă„r som kommer att vara vĂ€ldigt framgĂ„ngsrikt. Jag ser en ljus framtid för Uppsala-Kurd – om saker görs pĂ„ rĂ€tt sak.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!