U13- och U15-klasserna spelade under lördagen i Tranås och gjorde fina resultat och prestationer. Denna gången var det ingen som gick vidare till semifinaler, men många spelade väldigt bra och de fick mycket beröm av sina coacher.

U17-spelarna var som vanligt starka och tog många medaljer. Albin Thorsélius var i semifinal med partnern Oscar Reuterhäll (Sandviken) och tappade där tätt mot Jesper Borgstedt och Alexander Rydström. Albin fortsatte den fina dubbelformen genom att ta sig till final i mixeddubbel tillsammans med Isabelle Grafsund (Kista).

Finalen var mot dubbelpartnern Oscar som spelade med Emmy Robertsson (Askim). Finalen var jämn och välspelad med hög kvalité på badmintonen. Men till sist blev det fördel och vinst för Oscar/Emmy.

Savin Walisadeera gjorde också bra i från sig med sin partner i herrdubbel Björn Pekny (Askim). Det tog sig hela vägen till semifinal, där de ställdes mot klubbpartnern Axel Roberts/Filip Karlborg (Spårvägen). Det blev två täta set som till slut gick till Axel/Filip.

Axel/Fillip fortsatte sen i finalen mot Jesper Borgstedt/Alexnader Rydström där de spelade stabilt och samnständigt och vann i två raka set.

Axel spelade även singel där han gick till semfinal och mötte Oscar Reuterhäll. Oscar spelade bra den matchen och gjorde det svårt för Axel. Axel gjorde det han kunde, men fick se sig besegrad av Oscar denna gången.

I elit/U19 stod Emma Johannesson för en starkt helg med hela tre medaljer i bagaget hem.

I damsingel tog sig Emma till semifinal efter att ha spelat stabilt i poolspelet samt första rundan i slutspelet. Väl i semifinalen stod Isabelle Grafsund (Kista) för motståndet. Isabelle spelade med ett högt tempo och farliga stick-smashar som i slutändan visade sig vara lite för tufft för Emma denna dagen, men väl spelat.

I damdubbel spelade Emma med Althea Ljungqvist. I semifinalen mötte de Trollhättans Saliasa Chayruska/Rebecca Johnsson. Det blev en jämn match som svängde fram och tillbaka, men Trollhättanparet var starka och vann till slut matchen.

I mixeddubbel fortsatte Emma sitt fina spel tillsammans med Daniel Gholiof (Sandviken) som tränar med Fyrisfjädern till vardags. I semifinalen mötte de välspelade Lugiparet Behnaz Pirzamanbein/Nils Ihse.

Emma/Daniel spelade väldigt bra i första set och vann stabilt. Efter första set klev Lugiparet framåt i banan och satte press. Ett jämn andra set gick i Lugifavör och i tredje set hade Emma/Daniel svårt att hitta luckorna på Behnaz/Nils. Men tre medajer skall Emma vara nöjd med från helgen.

Nästa storta nationella tävlingshelg är först DM som spelas till helgen (11-12/11) i Upplands Boservice Arena och sen väntar Badminton Stockholm Open i december.