Fyrisfjädern jagar ett nytt SM-guld och en serieseger ger klubben stor fördel i jakten på SM-bucklan. Seriesegraren får välja motståndare i slutspelets semifinal.
- Att vinna SM-guld är en av klubbens stora målsättningar varje år. Vi pratar om det här hela tiden, säger PG Jönsson.

Övriga lag som finns med i slutspelsracet är Kista, Täby, Malmö och Carlskrona. En av dessa ska bort, och det blir sannolikt Carlskrona eller Täby som möts i kväll.
- Täby och Kista är tuffa lag, Malmö har vi lite enklare för, säger PG Jönsson och ger en hint om vilket lag han vill möta i semifinalen.
Vilket lag som Fyrisfjädern spelar med i kväll är inte officiellt. Varför ”mörkar” ni laguppställningen?
- Alla gör så. Då kan motståndarna dra fördel av det. Allt blir klart en timma innan matchstart, och då görs även matchordningen. Jag har föreslagit att vi ska ha öppna laguppställningar, men inte fått något gehör för detta, säger PG Jönsson.

Han avslöjar dock att Tim Foo är på väg tillbaka för en comeback. Främst för att stärka lagets dubbeluppställningar.
- Vi hoppas att han gör comeback, och han har varit med och tränat lite. Han skulle tillföra oss mycket, både på träning och matcher under slutspelet.
Slutspelet inleds först den 19 mars. Ett onödigt långt uppehåll kan tyckas?
- Det är bra med uppehåll, då har vi tid att läka ihop alla skador som varit under säsongen. Plus att det finns andra tävlingar den här perioden, bland annat ska Amanda Högström iväg på EM i Moskva.