Framgångssagan "Hagundas första år i allsvenskan" fick ytterligare ett lyckligt kapitel när Hudik/Björkberg fick vända hem från Uppsala utan poäng.

Men succégänget Hagunda var knappast nöjt.

– I dag gör vi nog allt vi inte borde göra. Ger bort bollar och hamnar i deras tempo, det är inte vi!, säger Alexander Johansson.

Artikelbild

| Måljubel.

Den högerfattade, kvicke forwarden hade ändå mycket att glädjas över. 5–2-seger för laget och två nya poäng från Johanssons egen klubba.

– Det borde ha blivit betydligt mycket mer. Jag har varit borta en vecka med ett dåligt knä så fintouchen hade jag inte i dag.

Målet kom när bortalaget plockat ut målvakten i jakten på reducering. Oj vilken snabbhet 27-åringen visade upp i den situationen.

– Det var bara ren vilja, jag var ju tvungen att göra två (poäng) i alla fall.

Artikelbild

| Alexander Johansson

Två poäng som gör honom till allsvenskan norras poängkung med 22 poäng (13 mål, 9 assist) på åtta matcher. Han är inte jätteförvånad över den fina produktionen.

– Det finns olika sätt att se på det. Med tanke på spelarna jag har omkring mig är jag inte förvånad, att spela med Fredrik Hast är tacksamt. Jag behöver spela med en sån som honom, han är ju som en dammsugare som ger mig frihet. Då får jag göra min grej. Och jag vet att jag är kapabel att bidra med än mer än jag gör i dag.

Artikelbild

| Johansson har just satt spiken i kistan.

Det finns alltså en växel till?

– Jag har känt i flera matcher att jag kan göra både två och tre mål till så... men jag är glad för det jag får.

Att leda allsvenskan norra med en marginal på fyra poäng ned till tvåan Strängnäs vore dumt att inte njuta av.

– Det är lite som en dröm. Man går runt hemma med sambon och på jobbet och småler liksom. Ingen har ju trott på det även om en önskan och ett mål alltid är där.

Nykomlingen har nu fyra raka segrar. Innebandylivet leker, minst sagt.

– Man älskar att gå till träningarna just nu. Det är ju fasen roligare än godis alltså! När jag har roligt spelar jag bättre innebandy och går in lite i en roll som ledare.

Från läktaren ser ni ut att ha en enormt stark lagmoral?

– Jag har aldrig haft bättre kompisar än jag har i det här laget. Lite klyschigt att säga att vi är som en familj men... Alla har skitroligt så det är fruktansvärt härligt.

Om du ser till att bli poängkung får ni som lag se till att gå upp i SHL, eller?

– Mitt mål är att ta upp laget till SSL, absolut. Jag spelar gärna där med Hagunda nästa säsong