Almtunas målskillnad är bättre än både Asplövens och Tingsryds. Det kan bli avgörande.
– Vi ska förbi dem, så är det bara, sedan skiter jag i om det är på målskillnad eller poäng, säger Martin Karlsson, Almtunaspelaren som gav laget ledningen med 1–0 i går.
– Det var synd att Leksands kvittering kom så snabbt. Det hade varit skönt med en ledning efter den första perioden, säger Karlsson.
Bara några sekunder efter Karlssons mål gjorde Leksand 1–1.
– Det är samma visa igen här uppe. Så fort vi får ledningen så kvitterar Leksand direkt, så var det förra gången också, säger tränaren Johan Silfwerplatz.

Almtuna gjorde en gedigen insats – inte så snyggt spel, men tätt i egen zon.
Nu är det poängen som räknas och därför var Thomas Mitells mål för Örebro superviktigt. Det skiljer fyra poäng mellan lagen.
– Jag tror att vi grejar det här, vi har bestämt oss för det. Vi hade en spelplan i den här matchen som vi följde, och det var inte så långt borta att vi lyckades få en poäng, säger Silfwerplatz.
Leksand gick fram till 3–1 efter två perioder och var klart bäst i den sista – då kom 3–2.
– Vi hade en del lägen att kvittera, det räcker ju med en studspuck. Nu drog vi på oss en utvisning (för sex man på planen) i slutminuten och fick aldrig chansen att plocka ut målvakten och spela sex mot fem, säger Almtunatränaren.

Almtuna spelar under press, den saken är klar, men det märktes inte så mycket i den här matchen.
– Det är klart att vi känner pressen litegrann, men jag tycker ändå att det är lugnt i laget och vi gjorde bra matcher mot Västerås och Karlskoga och fick poäng, och det var nära här också, säger Martin Karlsson.

Det som talar för Almtuna är att laget har klarat av alla möten mot topplag som Leksand, Karlskoga, Västerås och Djurgården. På lördag väntar Örebro.
– Vi har spelat bra mot dem tidigare, säger Martin Karlsson, som har koll på statistiken. Av nio möjliga poäng mot Örebro har Almtuna tagit sju …

Någon förstärkning i Almtuna ser det inte ut att bli. Vid midnatt stängde transferfönstret. UNT har sökt sportchefen Martin Öhrstedt utan resultat. Silfwerplatz trodde inte att någon ny spelare var pöå väg in.
Vi ska nämna att Ais saknade många spelare i går på grund av skador. Magnus Eriksson var dessutom magsjuk.