Rysarförlust för Uppsala HK i premiären

Uppsala HK förlorade sin första match i division 1 mot Silwing-Troja. "Det är för dåligt", säger lagets tränare Anders Olsson efter 31–29-förlusten.

Kajsa Westberg Eriksson (till höger) gjorde 11 mål i sin första tävlingsmatch för UHK.

Kajsa Westberg Eriksson (till höger) gjorde 11 mål i sin första tävlingsmatch för UHK.

Foto: Erik Appelqvist

Handboll2019-10-05 16:52

Uppsala HK var starkast i inledningen av matchen när man säkert tog sig till en flermålsledning mot gästande Silwing-Troja. Men gästerna skulle hämta upp till 10–10 och därefter skulle det bli ett uddamålsrace matchen ut. När matchen slutligen var över, och det stod 31–29 till Silwing-Troja, var UHK:s tränare Anders Olsson långt ifrån nöjd.

– Det är för dåligt. Vi får inte göra så många misstag så att vi tappar poäng mot ett lag som inte är bättre än vad de var. Vi släpper in över 30 mål vilket är alldeles för mycket. Det här är bortslarvade poäng, säger Anders Olsson och fortsätter:

– Vi måste gå igenom hur vi ska agera i försvaret. Vi får inte släppa in så här mycket mål. Idag gör vi 29 mål, vilket ska räcka till vinst.

Det blev ett målglatt möte där båda lagen spelade bra framåt. I UHK var det största utropstecknet tävlingsdebuterande Kajsa Westberg Eriksson som stänkte in 11 mål och visade upp vad hon kan göra för nykomlingen Uppsala.

– Det känns skönt att veta att jag kan bidra, men jag hade gärna sett hade jag hade gjort några ytterligare mål så att vi kunde ta oss ikapp.

Vad tar du och UHK med er från den här matchen?

– Vi måste bättre på försvarsspelet och bli mer samspelta. Vi är ganska många nya denna säsong. Kan vi bättra på det så löser det sig nog. Vi är redan taggade på nästa match.

Nästa lördag spelar Uppsala HK återigen på hemmaplan. Då väntar Spårvägens HF som ifjol åkte ut ur Damallsvenskan. Matchen spelas 14:30 i Tiundahallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!