Hagunda är serieledare i allsvenskan som nykomlingar och kickar i gång seriespelet igen efter landslagsuppehållet. På lördag gästar Hudik/Björkberg IFU Arena.

UNT har intervjuat tränaren Mårten Pedersson om succéstarten, fortsättningen och hur han ser på ett eventuellt kval till SSL.

– Det har gått lite över förväntan faktiskt, säger Mårten Pedersson om succéstarten.

Artikelbild

| Mårten Pedersson.

Har ni ändrat er målsättning?

– Nej, inte än. Vi vill komma över strecket och vara säkra på att stanna kvar i serien. Målet är fortfarande topp sex.

Vad är det som gör att det går så bra?

– Jag tycker vi har underkastat oss uppgiften, vi jobbar hårt för varandra och slappnar aldrig av. Vi vet att vi inte har råd att slappna av. Vi måste köra för fullt hela tiden och vi kan inte släppa på någon procent för då åker vi på torsk.

Är det något du vill förändra?

– Det är självklart grejer som vi taktiskt vill förbättra hela tiden. Vi kommer aldrig sätta oss ner och vara nöjda. Vi är långt från hundraprocentiga även fast det har gått väldigt bra, säger Mårten Pedersson som gillar sitt lags sätt att spela.

– Just nu spelar vi ett väldigt aggressivt försvar med mycket kontringar kombinerat med väldigt snabbt anfallsspel, så det är en ganska frejdig innebandy att titta på.

Självförtroendet och stämningen i truppen är förstås på topp.

– Vi har ju varit ett topplag i två års tid där vi har varit ganska dominerande i serien. Den vinnarmentaliteten har vi kvar i laget även om vi möter mycket bättre motstånd.

Hagundas poängkung Alexander Johansson har gjort 20 poäng hittills på 7 matcher.

Hur viktig är han för laget?

– Han är jätteviktig. Vi behöver någon som gör mycket poäng och han rullar på i bra vågor just nu, Mårten Pedersson.

Hur ska ni göra för att undvika att göra en klassisk ”nykomlingsdipp”?

– Först och främst är det viktigt att vi får behålla spelare, det är det första. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften hela tiden och inte släppa på det vi tror på. Spela innebandy kan grabbarna och det är inget problem, utan vi kommer jobba mentalt och med den fysiska statusen. Fysiskt tror jag vi är ett av de starkaste lagen i serien.

Hur stor är skillnaden mellan division I och allsvenskan?

– Allt blir förstås lite bättre, men jag tycker division I har blivit väldigt mycket bättre och kommit närmare, det tajtas ihop även om allsvenskan också närmar sig SSL. Titta på Örebro som går upp och krigar till sig ett antal poäng i SSL. Så har det inte varit förr om åren riktigt, att nykomlingar i SSL går bra. Allsvenskan närmar sig SSL och division I närmar sig allsvenskan.

Har ni chans att ta en plats i SSL redan nästa år?

– Jag tror inte att föreningen är redo för det, men jag tror absolut att vi spelarmässigt kan ta oss till ett kval och i ett kval kan allting hända, säger Mårten Pedersson.