Målet var två guld, det blev två silver. Amanda Högström förlorade under söndagen först finalen i mixeddubbel i par med Nico Ruponen och bara 40 minuter efter tvåsetsförlusten var det dags igen. I par med Elin Bergblom föll man först knappt i det första setet i damdubbelfinalen, innan paret Lennartsson/Wengberg körde över paret med hela 21–9 för att säkra guldet.
– Det känns väl sådär efter två finalförluster. Vi kom inte in i matcherna och blev passiva, vi slog i fel lägen, säger en besviken Högström.

Var det svårt att ladda om efter den första förlusten?
– Jag tycker inte det var så svårt. Vi gör ett bra set sen (förlust 21–19) och spelar riktigt bra i början.

Om du summerar helgen, kan du vara nöjd på något sätt?
– Är man i final så vill man vinna, jag är missnöjd. I mixed tycker jag inte spelet stämde helt under hela mästerskapet, men i dubbeln spelade vi bra hela vägen fram till finalen och i första set där. Hade vi fått med oss första set hade vi vunnit tror jag.

Fyrisfjäderns lagledare PG Jönsson var inte på plats nere i Uddevalla, men tycker från distans att Högström borde ha presterat bättre i mixedfinalen.
– Jag tycker att det är godkänt, men de var ju favoriter i mixed och då vill man alltid vinna, säger Jönsson.

Fyrisfjädern hade inför SM stora förhoppningar på Joel Johansson Berg. Denne fick dock ställa in helgens spel på grund av en axelskada. Lagledaren Jönsson hade även förväntat sig lite mer av Jonathan Forsberg och Albin Hjelm.