Debatt IK Sirius ordförande Ove Sjöblom menar att agerandet från Uppsala kommun är utom alla gränser. Han har givetvis rätt i sin kommentar och analys.

Dalkurd ska ha sin hemvist på nya Studenternas IP säger de och därmed kriga i samma arena med hemvist som IK Sirius trots att Sirius haft sin verksamhet i Uppsala i generationer. Fult och helt obegripligt av majoriteten i idrotts och fritidsnämnden till att börja med.

Nu finns det plötsligt mer kommunala pengar att använda för idrotten som det verkar. Förutom elitverksamheten planerar Dalkurd att starta en fotbollsakademi i Uppsala och även där konkurrera med Sirius. Därtill kommer en ny elitklubb som Dalkurd att slåss med Sirius om sponsorer och inte minst de lokala sponsorerna.

Och var ska Dalkurd träna?

Kommunen får ett jätteproblem att fixa bra träningsmöjligheter för Dalkurd, men som det ser ut nu så kommer IK Sirius och Uppsala Fotboll att få släppa till tider och träningsytor och man kommer att få kriga med ytterligare en klubb som får sin hemvist på nya Studenternas IP när den väl är klar. En utopi men kanske inte för snart flyttar väl Sirius till Enköping, Uppsala Fotboll till Tierp, Almtuna till Södertälje eller vad är det som händer?

Det räcker och blir över med att kommunen drar in tjänsten som Äldreombudsman, runt tio medarbetare och chefer på Äldreförvaltningen har slutat och en del har köpts ut. Nu startar man på kommunen en ny kedja som köps in från Borlänge. När kommer Kiruna eller Barcelona in i bilden och flyttar till Uppsala? Vid kommunens infarter finna skyltar som säger "välkommen hem", frågan är bara till vem eller vilka som budskapet gäller?

Lars O Ericsson

fd kommunalråd