Dalens 4–2-seger i IFU Arena innebär att Storvreta nu "bara" har 2–1 i matcher mot Umeålaget. Plötsligt hittade gästerna ett sätt på att få hål på Uppsalalagets tidigare så igenstängda försvar.

– I bland kommer man in fel samtidigt som Dalen spelade med kniven på strupen och visste hur viktig den här matchen var. Synd att inte vi kände samma sak, säger Nilsberth efter förlusten.

Men det var inte bortalagets mål som stack ut mest, utan tacklingen som Nilsberth delade ut på Dalens Alexander Bodén i den tredje perioden. Bodén gick tungt i golvet och spelade inte mer i matchen.

– Den tog rakt i skallen. Just nu känner jag mig yr, men vi får hoppas att det lägger sig till på torsdag.

Finns det risk för att det är en hjärnskakning?

– Jag vet inte. Jag hade en ordntlig sådan för några år sedan.

Exakt vad som hände uppfattade han inte innan han gick i golvet.

– Men alla tyckte att det borde varit ett solklart rött kort, säger Bodén.

Direkt efter den smällen gav Johan Eriksson, fostrad i Storvreta, igen på Nilsberth med något som liknade en crosschecking och känslorna blossade i båda lagen. Nilsberth och Eriksson fick fem minuter vardera i utvisningbåset.

Nilsberth om tacklingen:

– Det var en höjdboll och jag är större och starkare än Alex. Jag försöker gå in med bröstet och träffar honom. Jag tycker att jag går in sjysst.

Nilsberth och Bodén har spelat ihop i Dalen och är kompisar. Men inte just nu.

– Vi känner varandra privat, men i slutspel finns det inga vänner, säger Storvretabacken.

Hur tog smällen du fick?

– Jag kände att jag fick något i bakhuvudet och första reaktionen var att jag blev rädd, säger Nilsberth som kunde spela klart matchen.

När ovan nämnda hände stod det redan 2–4. Storvreta förlorade matchen i mittperioden då gästerna gick från 1–1 till 1–4.

– Klintsten (Viktor, Storvretamålvakten) har varit jävligt bra tidigare, i dag var han inte så bra. Vi kom också till fler öppna lägen och var mycket smartare med boll, analyserar Bodén.

Nilsberth var av förståeliga skäl mycket besviken att hans lag inte tog chansen att gå upp till 3–0 i matcher.

– Det här var en väckarklocka. Vi vet ju vad framgångsreceptet är mot Dalen och nu vet vi också vad som inte är det, säger han.