Ahlmark vill se Sirius släppa loss

I fjol tog Sirius den åttonde och sista slutspelsplatsen och föll i fyra raka matcher i derbykvarten mot Storvreta. Nu vill Uppsalalaget växla upp ytterligare.

David Ahlmark ser framemot premiären i Mullsjö.

David Ahlmark ser framemot premiären i Mullsjö.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-09-25 09:00

Premiären borta mot Mullsjö ger en tidig fingervisning om vart Sirius står.

– Hur Mullsjö spelar bryr jag mig inte så mycket om. Jag fokuserar på vårt, och jag hoppas att vi kommer in och spelar med mycket fart och verkligen vågar släppa på ordentligt. Visst kommer det att finnas premiärnerver, men jag hoppas det inte ska synas, säger Sirius tränare David Ahlmark.

Och spelmässigt?

– Vi har tränat på en hel del nya saker under försäsongen och bland annat lagt om vårt försvarsspel, vårt låga försvarsspel. Jag hoppas att det sitter. Anfallsspelet tycker jag har suttit bra på försäsongen.

Sirius trupp är fortfarande en yngre sådan och en av de bärande spelarna är Filip Eriksson – född 2001. Förstakedjan med Filip Eriksson, Jakob Drews och Filip Björk är intakt.

– Det är flera spelare som verkligen kan kliva fram i år. Vi har en så ung trupp att alla kommer att fortsätta växa och vissa av dem kommer framför allt att ta ett stort kliv i det mentala, att de kanske ser sig mer som bärande spelare i superligan än som juniorer, säger David Ahlmark.

Ett tungt avbräck inför premiären är att hemvändande stjärnan Billy Nilsson ännu inte är redo för spel.

– Han har missat hela försäsongen och vi ser oss därför som fulltaliga, säger Ahlmark, som inte vet när Billy Nilsson är redo för spel.

– Det är svårt att säga. Det ska kännas bra med ryggen och han ska vara i form.

Ett av flera nya namn i Sirius trupp är finske backen Marco Juselius, som kommer från en ledande roll i Erä Viikingit. Mot Mullsjö bildar han backpar med Erik Storgårds, förstås.

– Marco är otroligt stabil, en snabb back som är bra defensivt. Vi har testat rätt mycket på försäsongen och det var inte självklart att de skulle spela ihop, säger David Ahlmark.

Sirius premiärlag

Så ställer Sirius upp mot Mullsjö i premiären

Förstafemman: Filip Eriksson, Jakob Drews, Filip Björk–Joakim Pettersson, Patrik Burman.

Andrafemman: Christian Sandsund, Jocke Alfvinder, Kevin Söderling–Erik Storgårds, Marco Juselius.

Tredjefemman: Johan Widh, Johan Jr Eriksson, William Westerholm–Henrik Malmgren, Daniel Stenlund

Målvakt: Tobias Steineck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!