Eriksson sköt tunga poäng till Sirius

Det var dödläge i matchen. Då ryckte Sirius med två snabba mål på 22 sekunder och vann till slut med 5-2 mot Kalmarsund.

Filip Eriksson gjorde det matchavgörande målet när Sirius tog viktiga poäng i Kalmar.

Innebandy2019-11-02 20:57

Siriuscoachen David Ahlmark var inne på det redan före matchen. Att defensiven skulle bli avgörande för poängfördelningen i bortamatchen mot Kalmarsund. Så blev det också. Sirius gjorde en mer eller mindre prickfri defensiv insats mot Kalmarsund, och bjöd inte på något bakåt.
– Vi spelade en klassisk bortamatch. Där vi spelade mycket försvarsspel och inte lika mycket anfallsspel, och där Kalmar fick ha väldigt mycket boll. Det passade bra i dag, och det tar vi alla dagar i veckan, säger Siriuscoachen David Ahlmark.
Och när det dessutom finns matchvinnare som Filip Eriksson i laget blir den taktiken ännu mer utslagsgivande. Eriksson gjorde det avgörande målet när han sköt 3-2 med mindre än fem minuter kvar av tredje perioden. 22 sekunder senare kom också 4-2 till blåsvart när Johan Widh hittade nätet på Billy Nilssons perfekta passning. Samme Widh satte också 5-2 i slutsekunderna.
– Filips 3-2 var riktigt snyggt. Jag tycker ändå att de lägen vi skapade var lite renare än deras. Vi kände inför sista perioden att hade vi bara tålamodet så skulle vi få lägen, och då gällde det att sätta dit dem, säger David Ahlmark.

Matchfakta

Kalmarsund - Sirius 2-5 (0-1, 2-1, 0-3)
Målen: 0-1 (14.19) Jakob Drews (Filip Eriksson), 1-1 (23.40) William Almlöf (Kim Nilsson), 1-2 (35.00) Filip Björk (Drews), 2-2 36.53) Kim Nilsson (straff), 2-3 (55.26) Eriksson (Drews), 2-4 (55.48) Johan Widh (Billy Nilsson), 2-5 (59.53) Widh (Kevin Söderling).