Målkavalkad gav viktig storseger

Viktor Klintsten var nära att hålla säsongens första nolla. Samtidigt fick han se lagkamraterna ösa på framåt när Storvreta vann med 11–1 mot Jönköping.

Viktor Klintsten och Storvreta inledde året med storseger.

Innebandy2020-01-03 21:45

Storvreta gjorde processen kort med Jönköping och tog kommandot tidigt i matchen.
Efter första perioden ledde laget med 4–0 och två mål av Niklas Winroth varsitt av Simon Götz – framspelad av Hampus Ahrén – och Hampus Ahrén.

– Vi sa inför matchen att vi skulle vara noggranna i vårt spel och göra allting ordentligt. Det gjorde vi också och det var en väldigt bra insats. Det var skönt att vinna såhär stort, det var längesen vi gjorde det, säger Viktor Klintsten.

Jönköping hade svårt att skapa heta chanser och när de gjorde stod Viktor Klintsten i vägen.
I andra perioden fortsatte Storvreta att dominera totalt och utökade ledningen med tre mål på tre byten på 102 sekunder.

– Vi sa i pausen att vi skulle fortsätta spela hela matchen ut och fortsätta arbeta både framåt och bakåt. Offensiven såg superbra ut och vi gjorde inga misstag i defensiven, säger Viktor Klintsten.

I den tredje perioden tvingades målvakten kapitulera när Hannes Blomkvist hittade en lucka mellan hans arm och ben.
Målvakten var även inblandad i offensiven då han snabbt kastade ut bollen till Henrik Stenberg som spelade till Albin Sjögren som satte 10–1.

– Vi släppte inte till så svåra lägen bakåt och det kändes bra för egen del. Jag trodde inte att det skulle kännas så här bra efter julledigheten. Man vill alltid hålla nollan såklart men att göra det är klurigare och det var nära, säger Viktor Klintsten.

Till slut vann Storvreta med 11–1 och tog säsongens näststörsta seger efter 15–3 mot Visby.
Det var även fjärde gången den här säsongen som laget gjorde tvåsiffrigt och släppte in enbart ett mål för andra gången på de tre senaste omgångarna.

– Vi avslutade förra året med sämre spel så det var bra att vi inledde 2020 med seger och många mål. Det känns bra inför Champions Cup, säger Viktor Klintsten.

För Storvreta tvingades dock Mattias Samuelsson utgå i början av andra perioden efter en smäll och kom inte tillbaka till spel efter det.

Matchfakta

Jönköping–Storvreta 1–11
(0–4, 0–3, 1–4)
Målen: 0–1 (8.07) Niklas Winroth, 0–2 (10.54) Simon Götz, 0–3 (16.18) Hampus Ahrén, 0–4 (18.18) Niklas Winroth, 0–5 (33.51) Robin Nilsberth, 0–6 (34.17) Henrik Stenberg, 0–7 (35.33) Rasmus Sundstedt, 1–7 (45.30) Hannes Blomkvist, 1–8 (50.13) Robin Nilsberth, 1–9 (50.41) Tobias Gustafsson, 1–10 (51.29) Albin Sjögren, 1–11 (55.33) Albin Sjögren. Publik: 612.