Ais tremålsskytt hyllade tredjetränaren

Villiam Haag ligger visserligen tvåa i Almtunas poängliga, men det har varit lite trögt med målskyttet. Mot Vita Hästen lossnade det för nyförvärvet från Pantern.

Villiam Haag gjorde två mål plus ett mål i straffläggningen när Almtuna slog Vita Hästen efter en dramatisk match.

Villiam Haag gjorde två mål plus ett mål i straffläggningen när Almtuna slog Vita Hästen efter en dramatisk match.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Ishockey2019-10-25 22:04

Haag värvades som en målskytt, och i träningsmatcherna rullade det på bra. Han spelade tillsammans med Tony Mårtensson och Tobias Liljendahl. Men i serien har det gått sämre.

– Jag skjuter mycket och försöker jobba på samma sätt i alla matcher och nu lossnade det, säger Haag efter Almtunas 5–4-seger (efter straffar) mot Vita Hästen.

Det första målet var (2–1) var en kanon i nättaket.

– Det var ett bra släpp av (William) Wiå och så fick jag en bra träff, men man hinner inte tänka så mycket. Ibland känner man att det är ett bra skott men det kan ändå gå utanför. Nu satt den och det var skönt, säger Haag.

Almtuna hade 3–1 (efter ytterligare ett mål av Haag) och Haag var på väg att göra fyran också. Han hade ett friläge, och hade det blivit mål där hade nog matchen punkterats.

– Jag försökte skydda pucken (en back hängde lite i ryggen) och få målvakten att röra sig, men jag fick inte upp skottet tillräckligt högt.

Vita Hästen kom tillbaka och gjorde två raka mål, som bäddade för en spännande tredje period, där Vita Hästen satt i förarsätet spelmässigt, men det var Almtuna som gjorde 4–3.

Vita Hästens kvittering under slutminuterna var rättvis. Norrköpingslaget var bättre i den tredje perioden mot ett Almtuna som såg lite slitet ut. Det blev straffar som avgjorde – och då klev Serhan Cicek fram.

– Ja, det var han som tipsade mig hur jag skulle göra på straffen, säger Haag.

Cicek är tredjetränare i Almtuna och tydligen bra på att ge straffskyttar lite råd. Han tipsade nämligen Tobias Liljendahl också.

– Vad han sade? Det är hemligt, säger Villiam Haag med ett skratt.

De två Almtunapoängen var viktiga. Faktum är att laget bara är målskillnad från en playoffplats efter 14 matcher och det är inte så tokigt med tanke på förutsättningarna. Och nu får laget förstärkning till nästa match. Filip Cederqvist, född 2000, ansluter från Växjö redan till söndagens match mot Karlskoga. 

Matchfakta

Almtuna–Vita Hästen 5–4 e straffar

(1–1, 2–2, 1–1, 0–0, 1–0)

Målen: 1–0 (5.58) Calle Åsell, 1–1 (134.58) Linus Andersson, 2–1 (24.45) Villiam Haag, 3–1 (28.29) Villiam Haag, 3–2 (33.44) Filip Cruseman, 3–3 (35.25) Anton Johansson, 4–3 (49.14) Tobias Liljendahl, 4–4 (55.30) Istvan Bartalis, 5–4 (straff) Alexander Bjurström.

Publik: 1 258

Karta: Gränby ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!