Almtunas tränarpar fick färre sömntimmar

Almtuna var träningsledigt på lördagen efter den långa bussresan hem från Tingsryd. Men någon längre vila på bussen blev det inte för tränarparet.

Det blev färre timmar än vanligt för Almtunatränarna Lars "Lillis" Lövblom (t v) och Martin Gudmundsson.

Det blev färre timmar än vanligt för Almtunatränarna Lars "Lillis" Lövblom (t v) och Martin Gudmundsson.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-11-23 15:00

Det var för några dagar sedan, innan Mora skulle möta AIK på Hovet, som det meddelades från Dalarna att tränaren Jeff Jakobs fått sparken och ersatts av Tomek Valtonen.

På Cmore analyserade experten Mike Helber tränarbytet – och han tyckte att det var överilat av Mora.

Det är just tränarbytet i Mora som gjorde att Almtunatränarna Martin Gudmundsson och Lars "Lillis" Lövblom fick färre sömntimmar på bussen än vanligt.

– Vi var tvungna att analysera Mora och kolla på deras matcher mot AIK och Timrå, säger Gudmundsson.

När lagen möttes senast hade Almtuna ledningen ända in i slutminuterna när Mora kvitterade och sedan plockade två poäng. Nu väntar en ytterst viktig match i Gränbyhallen. Det är bara att titta på tabellen så förstår alla digniteten på matchen.

Trots att Almtuna förlorade i Tingsryd i fredags så är självförtroendet hos spelarna gott om vi får tro Martin Gudmundsson. Almtuna gjorde en tillräckligt bra match mot Tingsryd för att ta tre poäng. Prestationen överlag var det alltså inget större fel på.

– Men vi måste hitta vägar ut från sådana matcher, som det kan bli mot Mora också. Att avgöra när det står och väger, som vi har gjort mot Björklöven och Västerås. Det är sjukt viktigt att göra det mot de andra lagen också, de som ligger längre ner i tabellen, konstaterar Almtunatränaren.

Matchdags

Almtuna–Mora

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 15.00 (söndag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!