"Det var ingen höjdarmatch direkt"

Almtunatrränaren Lars "Lillis" Lövblom var nöjd med poängen mot Vita Hästen men inte med prestationen. "Vi tog för många tokiga beslut."

Lars "Lillis" Lövblom var nöjd med poängen men inte med Almtunas spel  mot Vita Hästen.

Lars "Lillis" Lövblom var nöjd med poängen men inte med Almtunas spel mot Vita Hästen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-25 22:19

Det såg ut att vara många trötta ben och huvuden i Almtuna, särskilt i den tredje perioden när Vita Hästen tog över ganska så markant. "Lillis" håller delvis med:

– Vi orkade inte mobilisera, men tröttheten satt mest i huvudena och därför tog vi så många felaktiga beslut. Det var ingen höjdarmatch direkt, men kul att vi vann på straffarna så att vi fick bort det spöket, säger han.

En som har imponerat i Almtuna är 19-årige backen Teodor Nyström, som får mer och mer förtroende av "Lillis" och huvudtränaren Martin Gudmundsson. Hans skottäckningar i tredje perioden måste lyftas fram.

– Han har växt fram och har gjort det bra. En defensivt duktig spelare, säger "Lillis" Lövblom.

Det märktes dock att Almtuna hade en lång bussresa i benen. Efter matchen i Kristianstad i onsdags åkte man hem direkt och bussen svängde in vid Gränbyhallen tidigt på morgonen.

– Men vi kan inte klaga på det, vi vet förutsättningarna, konstaterar "Lillis."

Almtuna låg ett tag på playoffplats och hade man hållit undan i tredje perioden och vunnit med 4–3 hade laget legat på sjundeplats nu. Så jämnt är det i tabellen efter de tre lagen i täten.

Karta: Gränby ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!