Fullträffen: En tränares dröm

Matchuppehåll och en tredjedel av serien spelad. Almtuna ligger elva med 19 inspelade poäng på 17 matcher. UNT tar tempen på tränaren Martin Gudmundsson.

Tränaren Martin Gudmundsson är en av få som är kvar från fjolårssäsongen i Almtuna. Han ger godkänt till lagets start på denna säsong.

Tränaren Martin Gudmundsson är en av få som är kvar från fjolårssäsongen i Almtuna. Han ger godkänt till lagets start på denna säsong.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-11-06 12:45

Vad tycker du om er start?

– Vi känner att vi fått ihop en struktur i försvarsspelet som kommer funka över tid och förbättrat vårt box play jämfört med förra året. Vi är med i serien och har lite hugg uppåt också och det är bra. En godkänd start. Vi vill utvecklas offensivt och det ska kunna ge mer poäng.

Vad är du mest nöjd med och vad kunde ha varit bättre?

– Försvarsspelet såklart och att gruppen chippat in och spelar efter våra förutsättningar. Det är de stora nycklarna för att vara med i serien. 

– Powerplay har inte varit tillräckligt bra. För att vara nöjd ska man ha 18-20 procent (Ais har 13,64). Det handlar om helheten i powerplay, att kunna vara hotfulla och etablera ett anfallsspel och ett tryck mot kassen. Det är en sak som måste bli bättre, och effektiviteten i målskyttet. 

Vilken är höjdpunkten så här långt?

– Matchen mot Löven är våran höjdpunkt hittills. Då såg vi verkligen ut som ett lag. Kul med en fullträff på hemmaplan. En tränares dröm, att göra ett eller två mål och hålla nollan bakåt.

Och bottennappet?

– Modo borta. Äh, där bjuder vi inte alls till som vi vill och kommer inte alls upp i nivå. Visst att de är bra, men inte så bra.

Någon eller några spelare som överraskat positivt?

–  Vi tycker väl att Marcus Karlström och Filip Hasa tagit kliv. Sedan finns ett par forwards, som Sebastian Fakt till exempel, som tagit kliv. Och William Haag har levt upp till förväntningarna vår genomgående bäste forward. Dessutom för hur han driver våran grupp i den dagliga verksamheten. 

Vari ligger ert fokus den närmsta tiden?

– Just den här veckan mönster i anfallsspel och powerplay och hitta en bra känsla där. Jobba med målskyttet. I grund och botten satt upp en grovskiss och planering under säsongen.

Nästa match: Södertälje hemma 11/11.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!