Harlestam tillbaka mot Södertälje

Almtunas SHL-lån Hampus Harlestam har varit skadad en tid. Men nu är han redo för comeback när AIS möter Södertälje på hemmais.

Hampus Harlestam är tillbaka i Almtunatröjan efter en tids skadefrånvaro.

Hampus Harlestam är tillbaka i Almtunatröjan efter en tids skadefrånvaro.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-11-11 08:44

Almtunacoachen Martin Gudmundsson gläds över att ha tillbaka Harlestam i matchskick igen efter hans knäskada. 
– Han har gått för fullt på träning sedan i onsdags, och känner sig själv i bra form. Han kommer bredda vår centersida, och bidra i vår offensiv. Han är en viktig pjäs, säger Martin Gudmundsson. 
Dock saknas fortfarande backen Nikolai Belov och forwarden Mattias Granlund. Här är Belov närmast en comeback. 
– Vi hoppas kunna få honom friskförklarad imorgon (läs i dag). Han kommer vara med på matchuppvärmningen mot Södertälje, men inte spela matchen, säger Martin Gudmundsson om den ryske backen som lidit av en överansträngning i framsidan av det ena låret. 
Mattias Granlunds comeback dröjer dock två eller tre veckor enligt Martin Gudmundsson. 
Samtidigt återgår forwardslånet FIlip Cederqvist till Växjö och i retur från Växjö återkommer målvakten Jesper Eliasson och tar upp kampen med Daniel Rosengren. Vem som står mot Södertälje bestäms under måndagen. 
Kvällens motståndare Södertälje har varit aktiva på transfermarknaden under veckan och fått in både Enköpingsfostrade Gustav Lindberg från Västerås och Anton Blomberg från Tingsryd. 
– Det blir en sexpoängsmatch. Jag tror det kommer bli en jämn match, där det lag som orkar ha mest tålamod och kan ligga kvar på ett bra fokus i 60 minuter vinner, säger Martin Gudmundsson. 

Matchdags

Almtuna - Södertälje 
Hockeyallsvenskan
Gränbyhallen, 19.00 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!