Ny målfest mot toppat Västervik?

Två hemmamatcher och två förluster. Men Almtunatränaren Martin Gudmundsson är cool och konstaterar med rätta att laget varit väldigt bra offensivt.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson är nöjd med det offensiva spelet, särskilt i matchen mot AIK. Nu väntar Västervik i Gränbyhallen.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson är nöjd med det offensiva spelet, särskilt i matchen mot AIK. Nu väntar Västervik i Gränbyhallen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-09-25 09:30

Almtuna radade upp chanser mot AIK i söndags men fick inte in pucken.

I genrepet mot onsdagens motståndare, Västervik, blev det nio Almtunamål i en match som slutade 9–6. Detta borgar för en sevärd match med många mål – eller?

– Västervik har många skickliga spelare och spelar en rolig hockey, så det kan bli hög fart och en kul match för publiken, säger Gudmundsson, som dock skulle bli förvånad om Almtuna stänker in nio mål den här gången också.

– Västervik hade en annan målvakt i genrepet, säger han och syftar på Samuel Ward. I de två seriematcherna, segrarna mot Modo (efter förlängning) och Västerås, var det Adam Vay som stod i mål.

Almtuna har – kanske till skillnad från tidigare säsonger – alla spelare tillgängliga. Exakt hur formationerna kommer att se ut vill Martin Gudmundsson hemlighålla in i det längsta.

Trots förlusterna mot Karlskoga (2–5) och AIK (2–3) så är Almtunatränaren nöjd med stora delar av prestationerna, särskilt i den senaste matchen.

– Vi är nöjda med spelet ute på plan och med spelet utan puck. Vi har fått till spelet i 51–52 minuter. Nu får vi jobba på att hålla i en hel match.

Dessutom måste målvaktsspelet upp en nivå. Ett par av målen mot AIK såg inte helt otagbara ut. Men Jesper Eliasson har visat tidigare vilken bra målvakt han är.

– Vi behöver hjälp av alla lagdelar, konstaterar Martin Gudmundsson.

Matchdags

Almtuna–Västervik

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!