"Spelare som har 100 000 avgör matcher"

Jumbofinal – Mora mot Almtuna. "Mora är lite i samma sits som oss. De har byggt om laget och har heller inte vunnit än," säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Martin Gudmundssons Almtuna åker till Mora för att nästjumbon.

Martin Gudmundssons Almtuna åker till Mora för att nästjumbon.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-09-29 06:00

Så kallade hedersamma förluster ger inga poäng, men Almtunas insats mot serieledande Björklöven på bortaplan måste ändå betraktas som okej trots att det blev en uddamålsförlust.

Samtidigt förlorade Mora hemma mot Västerås och liksom Almtuna väntar dalalaget – som spelade i SHL i fjol – på sin första trepoängare. 

– Mora är lite i samma sits som oss, säger Martin Gudmundsson, som trots förlusten i Umeå och en lång bussresa hem mitt i natten var ganska så utvilad och full av tillförsikt.

– Vi har visat att vi kan mäta oss med alla lag. Vi har satt upp ett arbetssätt som gäller oavsett om vi vinner eller förlorar. I fjol hamnade vi i ett för mycket jagande. Men det gäller också att få in pucken, säger Gudmundsson.

Björklöven är ett av de lag som har välbetalda stjärnor med allsvenska mått mätt. Sådana spelare som ofta kliver fram och avgör jämna matcher.

– Spelare som Alex Hutchings kostar mellan 80 000 och 100 000 kronor i månaden och avgör många matcher, säger Martin Gudmundsson.

Mora har liksom Almtuna byggt om stora delar av truppen och ligger näst i  tabellen med bara två poäng. Mora har faktiskt sämre målskillnad än Uppsalalaget.

Några större förändringar är inte aktuella i Almtuna, som för övrigt hade träningsledigt på lördagen efter den 60 mil långa nattresan från Västerbotten.

Matchdags

Mora–Almtuna

Hockeyallsvenskan

Jalas Arena 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!