Succélånet kvar i Almtuna säsongen ut

Almtuna får behålla forwarden Tobias Åhström resten av säsongen. Ett förlängt lån med Modo offentliggjordes under måndagen.

Tobias Åhström stannar i Almtuna säsongen ut.

Tobias Åhström stannar i Almtuna säsongen ut.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-11-04 13:46

Tobias Åhström kom till Almtuna på lån från Modo, och det bestämdes tre veckor till att börja med. Nu har lånetiden förlängts till resterande del av säsongen. Åhström gjort meller mindre succé med sju poäng på åtta matcher (4+3). 
– Det är viktigt för vår del. Han har gjort gott intryck under de här åtta matcherna och har bidragit offensivt i både powerplay och straffar. Vi är tacksamma att får låna honom över tid, och kan nyttja honom. En win-win-situation kan man säga för både Modo och oss, över kort- och lång sikt, säger Almtunacoachen Martin Gudmundsson. 
Men att någon forward skulle vara på väg ur Almtunatruppen dementeras av Martin Gudmundsson. 
– Vi behöver bredden på truppen, och det är viktigt att vi har folk över tid. Det är en lång och tuff säsong, där prestationerna kan gå lite upp ch ned. Det är viktigt med en bra bredd på truppen för att orka med en hel säsong, säger Gudmundsson. 
På skadefronten beräknas Hampus Harlestam och Nikolai Belov gå på is den här veckan - medan Mattias Granlund fått ett litet bakslag på sin skada. 
– Harlestam och Belov kommer vi smyga igång på träning under veckan. Granlund har fått ett bakslag på sin baksida när han testade på is förra veckan. Så det ligger nog två-tre veckor fram innan han kan vara aktuell, säger Martin Gudmundsson. 
Almtuna har nu matchledigt fram till den 11 november, då Södertälje väntar på hemmais. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!