Tränaren hyllar sin nye stjärnmålvakt

Almtuna har fått en matchvinnande målvakt. Men kan Daniel Rosengren, som är född 1999, fortsätta att briljera på det sätt han gjort i de senaste matcherna?

Daniel Rosengren, Almtunamålvakten som gjort flera riktigt bra matcher i följd. Nu väntar Vita Hästen.

Daniel Rosengren, Almtunamålvakten som gjort flera riktigt bra matcher i följd. Nu väntar Vita Hästen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-25 06:00

Finns det en risk att en så ung målvakt kommer att dippa då och då? Det är en utsatt position där ett litet misstag kan få stora konsekvenser.

– Det är väldigt svårt att säga, men är man inne i zonen så kan man bygga vidare därifrån, så jag tycker kanske tvärtom, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Daniel Rosengren var mycket bra mot Tingsryd, helt lysande mot Björklöven och så åter mycket bra i onsdagens match mot Kristianstad. På fredagen ställs han och Almtuna mot Vita Hästen.

Att det måste kännas tryggt både som tränare och spelare att ha en bra målvakt råder det ingen tvekan om.

– Han har hittat något ... Nu när Jesper Eliasson försvann (tillbaka i Växjö just nu) så har Daniel spelat till sig förstaspaden, och visst, det är jätteviktigt för en spelare att veta att man har en målvakt som räddar i viktiga lägen, säger Gudmundsson.

Man brukar tala om matchvinnarmålvakter – och det hade Almtuna mot Björklöven.

– Tar en målvakt det han ska och inget annat så leder det inte till vinst i Hockeyallsvenskan, särskilt inte för oss som inte har de där offensiva kvaliteterna som Karlskoga som gör 4–5 mål i snitt, säger Almtunatränaren.

Almtuna kommer till spel med samma trupp som senast. Om Belov spelar eller inte är oklart. Han ska enligt Gudmundsson testa på fredagsförmiddagen.

Matchdags

Almtuna–Vita Hästen

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!