"Vi ska upplevas som jobbiga att möta"

En träningsmatch kvar – Huddinge hemma – och då vill Almtunatränaren Martin Gudmundsson ett tajt lag över hela planen.

Tony Mårtensson och hans Almtuna genrepar mot Huddinge i Gränbyhallen.

Tony Mårtensson och hans Almtuna genrepar mot Huddinge i Gränbyhallen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-09-11 06:00

I den senaste träningsmatchen öste Almtuna in nio mål, vackert så, men det blev sex mål i egen kasse. Nu vill Martin Gudmundsson och den assisterande tränaren Lars "Lillis" Lövblom sudda bort misstagen.

– Vi gjorde många bra saker i den matchen och det är viktigt för oss att göra många mål och att fördela den över flera spelare, men samtidigt gjorde vi många enkla misstag, säger Lövblom.

Huddinge är ett division I-lag som Almtuna förlorat mot den här säsongen, men då saknades en del spelare som måste anses som givna på tre femmor.

– Det var ett mixat lag som vi hade i den matchen, säger Martin Gudmundsson.

Nu är truppen intakt, i princip inga skador.

Det innebär bland annat att Oskarshamnslånet Hampus Harlestam fortsätter i Almtuna. Han gjorde en bra insats i sin debut senast mot Västervik och fortsätter han så – inte minst i närkampsspelet – så lär han bli kvar i klubben.

– Hampus hamnade lite i kläm när han värvades som allsvensk spelare till Oskarshamn och som sedan gick upp till SHL. Vi får låta honom spela några matcher till så får vi se, konstaterar "Lillis" Lövblom.

Även om Almtuna har förändrat en del i sitt sätt att spela så poängterar Lövblom och Gudmundsson att det är det hårda arbetet som har högst prioritet. 

– Vi kommer att bli lite striktare i defensiven och det blir ett rakare spel när vi äger pucken. Som lag ska vi upplevas som jobbiga att möta.

Matchdags

Almtuna–Huddinge

Träningsmatch

Gränbyhallen 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!