Vill kopiera förra AIK-insatsen

Tre på skadelistan och två sjuka men Almtuna är hoppfullt inför AIK hemma. "Vi vet hur vi kan såra dem", säger Martin Gudmundsson.

Trots två raka förluster är Martin Gudmundsson hoppfull inför Almtunas match mot AIK.

Trots två raka förluster är Martin Gudmundsson hoppfull inför Almtunas match mot AIK.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-10-30 07:30

När Almtuna och AIK möttes i omgång tre vann AIK i Gränbyhallen med 3–2. Johannes Jönssons målvaktsspel och Ais oförmåga att göra mål var de största anledningarna till att inte poängen i stället hamnade hos Uppsalalaget i den matchen.

–  Det är nästan vår bästa genomförda matchen sett över 60 minuter. Bra passningsspel och bra skridskoåkning. Vi har en bra känsla inför den här matchen. Vi vet hur vi kan såra dem, bland annat genom att vända spelet snabbt, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Han fortsätter:

– Det gäller att få upp aggressiviteten och pondusen i vårt spel. Vi vill se kraftfulla ut, som mot Björklöven, och ta ned farten på AIK.

Segern över Almtuna är en av blott tre segrar under ordinarie tid för AIK som överraskande är tabelljumbo för stunden. I laget finns de tidigare Ais-spelarna Sebastian Frantz, Jacob Svensson och Oscar Milton.

På Almtunas skadelista finns fortfarande Mattias Granlund, Hampus Harlestam och Nikolai Belov. Den sistnämnde skadade sig i matchen mot Björklöven och har sedan saknats i tre raka matcher.

– Det är nån form av sträckning. Han får jobba med rehab, säger Gudmundsson.

Under tisdagens träning saknades Alexander Bjurström och Pontus Johansson på grund av sjukdom. De är frågetecken.

I mål fortsätter Örebro-lånet Jonas Arntzen. Överenskommelsen med SHL-klubben gäller i första hand över två matcher. Efter uppehållet som kommer i nästa vecka ska Jesper Eliasson kunna vara tillbaka från Växjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!