Semifinalen mellan Vetlanda och Rospiggarna var i princip avgjord redan efter halva tävlingen. Det mest dramatiska som hände var utan tvekan Andreas Jonsson våldsamma krasch.
Det var i det tolfte heatet som olyckan skedde.
Andreas Jonsson, som alltid jobbar stenhårt för att bjuda publiken på underhållning, var först iväg, eller sida vid sida med andrabanans Zengota. Han tappade balansen, måste ha hakat i polacken på något sätt, och körde rakt in i Max Fricke.
Kraschen blev våldsam trots att farten inte hade hunnit bli så hög.

Fricke kastades in i luftstaketet men tycktes ha klarat sig bra.
Andreas Jonsson låg kvar på banan – länge. Orörlig. Det väldigt otäckt ut och det var faktiskt så att tankarna gick till Krzysztof Cegielski som kraschade i just den kurvan för många många år sedan. Han körde aldrig mer speedway efter det.
Efter åtskilliga minuter reste sig dock Andreas Jonsson upp och gick in i ambulansen för egen kraft.

Jonsson hade slagit i struphuvudet, adamsäpplet, och hade svårt att andas. Han har dock talat i telefon med anhöriga hemma i Roslagen och det bör tyda på att det inte är någon större fara.
För säkerhets skull kördes han till Eksjö för att undersökas närmare.
Max Fricke fick en fingerskada, men någon fara för hans medverkan i lördagens GP på Friends är det inte.
Som om detta inte vore nog blev en av Frickes mekaniker skadad. Han skulle hoppa ner från läktaren för att springa ut på banan, men föll illa och han kan ha brutit foten.

Rospiggarna hängde med skapligt i början av matchen.
När Jonsson i par med Jacob Thorssell körde in en femetta i det tredje heatet och kvitterade till 9–9 så tändes ett litet hopp, som dock släcktes snabbt. Efter sju heat hade Vetlanda en tiopoängsledning (26–16) och det var mer eller mindre avgjort. Då var det 12 pinnar sammanlagt.
Mikael Teurnberg gjorde vad han kunde och matchade manskapet precis som man ska göra. Två dubbeltoppningar hjälpte inte – Vetlanda var helt enkelt för bra.
– Jag vet inte vad man ska säga om domarinsatsen? (Ola Hansson dömde). Tveksamma uteslutningar av Doyle och Aarnio och så fick jag böter för felaktig hjälmhuva trots att heatet inte ens hade startat, säger Mikael Teurnberg på telefon från Vetlanda.

I övrigt då? Mikael Teurnberg har skrivit kontrakt med Tero Aarnio, som gjorde en godkänd, eller mer än så, insats mot Vetlanda. Då får Teurnberg in en förare med snitt på 0,500.