– De har vunnit många matcher med uddamålet och är ett lag som alltid har vunnit mycket, och de kommer nog vara ett lag som alltid kommer vinna mycket, säger Siriusforwarden Evelina Sparf.

Sirius kommer från en tung hemmaförlust där Jönköping kvitterade till 5–5 efter 19.29 av den tredje perioden och drog sedan det längsta strået i straffavgörandet.

– Vi måste till att börja med sätta vårt försvar till hundra procent, sedan måste vi bli mer effektiva framåt. Och skjuta mer. Skottstatistiken har inte sett jättebra ut så här långt.

Målgörandet har varit ett frågetecken under inledningen av säsongen, och ett faktum som gör att Uppsalalaget just nu är närmare nedflyttningsstrecket än slutspelsstrecket.

Förra året, när klubben hette FBC Uppsala, snittade laget fyra mål framåt per match. På säsongens fem inledande matcher är Sirius snitt blygsamma 3,4 mål per match.

Evelina Sparfs egen statistik går dock mot strömmen. Hennes tre mål i år kan jämföras med förra säsongens totalt fyra mål på 26 matcher.

– Jag är egentligen ingen utpräglad målskytt, men jag har fått stort förtroende och det gäller att vara på det förtroendet, säger Sparf, som tackar kedjekamraterna Anna Mattsson och Maria Shoeps för mycket.