"Dalkurd FF har i olika omgångar försökt utveckla en dialog och relation med Borlänge Kommun men har i stället bemötts med att föreningen har motarbetats. Den 19 oktober 2017 skickade föreningen ett skriftligt önskemål om ett möte med Borlänge Kommun för att få till en fungerande dialog och kommunikation. Kommunen har valt att inte svara på mötesförfrågan. Dalkurd FF har in i det sista försökt skapa förutsättningar för en god dialog med syftet att hitta lösningar, men utan intresse från Borlänge Kommun. Det ska tydliggöras att arenafrågan har varit en parentes i ett förhållande som har haltat i många år. Dalkurd FF:s styrelse har därför enhälligt beslutat att föreningens framtida utveckling och hemvist från januari 2018 blir i Uppsala. Grunden för beslutet är att skapa förutsättningar för föreningen som inte finns i Borlänge", skriver Dalkurd på sin hemsida.

Enligt pressmeddelandet ska klubbens ungdomsverksamhet finnas kvar i Borlänge.

"Dalkurd FF:s ungdomsverksamhet kommer fortsätta att existera i Borlänge, men drivas vidare i andra former. Dalkurd FF kommer även fortsättningsvis ekonomiskt bidra till att skapa förutsättningar för att ungdomar ska spela fotboll i Borlänge", skriver klubben.

Var laget ska spela sina matcher i allsvenskan nästa säsong är ännu inte klart. Enligt uppgifter är huvudalternativet att spela i Västerås eller i Gävle.

Texten uppdateras.