• onsdag 29 mars 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Andreason gick från div. 1-spelare till sc... Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Komfort före höga spelarlöner

Innebandy De är klubben som sätter komfort och träningsförutsättningar före höga spelarlöner. ”Killarna ser det här som något positivt”, säger Sirius tränare Niklas Johansson.

När många andra superliganlag åker buss till de sina bortamatcher – och har ideella ledare som hjälper till runt omkring – så har Sirius herrar valt en annan väg. I stället för att ge spelarna marknadsmässiga löner har de valt att lägga pengarna på det där andra. Till torsdagskvällens match mot Team Thorengruppen i Umeå flyger Sirius upp från Arlanda på eftermiddagen och tar efter matchen nattåget hem, och är tillbaka i Uppsala halv sex på fredagsmorgonen. Allt för att ge spelarna maximal komfort – samt att det ska gå att hinna med att ha ett civilt arbete eller studier vid sidan om innebandyn.

– Vi flyger till så många matcher vi kan av dem som spelas i Umeå, Göteborg och Skåne. Vi har haft den här policyn sedan vi gick upp i SSL (2012/2013), säger Niklas Johansson.

– Visst har vi lite ersättningar till spelare också, men vi har valt att hålla nere dem för att i stället ge bättre förutsättningar kring laget och lägga pengarna på resor, naprapat och fystränare, fortsätter tränaren.

På nytt väntar ett möte mot ett lag som kämpar kring nedflyttnings- och slutspelsstrecket. Niklas Johansson väljer att kalla matchen mot Höllviken för en ”sexpoängsmatch”. Båda lagen har 21 poäng och är tia respektive elva i tabellen. Upp till Linköping på den sista slutspelsplatsen är det sex poäng och ned till Warberg (en match mer spelad) på nedflyttningsplats skiljer det två poäng.

– Vi har ingen uttalad målsättning, utan har bestämt oss för att ta en match i taget. Men självklart har vi haft en ambition om slutspel, men som tabellen ser ut just nu är det en match i taget som gäller, säger Niklas Johansson.

Sirius kommer till spel med samma lag som i 5–3-segern senast hemma mot Höllviken, vilket betyder att den skadade trion John Barck (tillbaka på söndag), Johan Elfving (söndag) eller Niklas Wallén (två veckor till) inte kommer till spel.

 
 

Sport