När många andra superliganlag åker buss till de sina bortamatcher – och har ideella ledare som hjälper till runt omkring – så har Sirius herrar valt en annan väg. I stället för att ge spelarna marknadsmässiga löner har de valt att lägga pengarna på det där andra. Till torsdagskvällens match mot Team Thorengruppen i Umeå flyger Sirius upp från Arlanda på eftermiddagen och tar efter matchen nattåget hem, och är tillbaka i Uppsala halv sex på fredagsmorgonen. Allt för att ge spelarna maximal komfort – samt att det ska gå att hinna med att ha ett civilt arbete eller studier vid sidan om innebandyn.

– Vi flyger till så många matcher vi kan av dem som spelas i Umeå, Göteborg och Skåne. Vi har haft den här policyn sedan vi gick upp i SSL (2012/2013), säger Niklas Johansson.

– Visst har vi lite ersättningar till spelare också, men vi har valt att hålla nere dem för att i stället ge bättre förutsättningar kring laget och lägga pengarna på resor, naprapat och fystränare, fortsätter tränaren.

På nytt väntar ett möte mot ett lag som kämpar kring nedflyttnings- och slutspelsstrecket. Niklas Johansson väljer att kalla matchen mot Höllviken för en ”sexpoängsmatch”. Båda lagen har 21 poäng och är tia respektive elva i tabellen. Upp till Linköping på den sista slutspelsplatsen är det sex poäng och ned till Warberg (en match mer spelad) på nedflyttningsplats skiljer det två poäng.

– Vi har ingen uttalad målsättning, utan har bestämt oss för att ta en match i taget. Men självklart har vi haft en ambition om slutspel, men som tabellen ser ut just nu är det en match i taget som gäller, säger Niklas Johansson.

Sirius kommer till spel med samma lag som i 5–3-segern senast hemma mot Höllviken, vilket betyder att den skadade trion John Barck (tillbaka på söndag), Johan Elfving (söndag) eller Niklas Wallén (två veckor till) inte kommer till spel.