Jonas Vidlund från Åkers har varit i Uppsala och tränat med Almtuna. Han har en klausul i sitt kontrakt att han får förhandla med en klubb högre upp i seriesystemet.
– Han ville spela för oss, men Åkers har skött det här så illa. Hade jag varit Jonas (Vidlund) så hade jag inte spelat en sekund till i den klubben, säger Öhrstedt.

Från Åkers sida hävdar man att Almtuna inte ville göra rätt för sig.
– Jag tog kontakt med Åkers, de var beredda att släppa honom. Då blir det en förhandlingssituation. Vi var beredda att lägga pengar. Allt det här var i torsdags, säger Öhrstedt.

Vad hände sedan?
– Åkers ville förhala det hela. Mellan klockan sex och elva svarade de inte ens och när jag sedan fick tag på dem vid halv tolv, jag pratade med tre olika personer, så sade de olika saker, men papperet skulle vara skickat. Men det (papperet) kom inte till mig förrän elva minuter över tolv, säger Öhrstedt.

Almtuna ansökte om dispens hos förbundet, som inte beviljades.
Martin Öhrstedt vill också klargöra en sak: Han har inte varit på semester under hela förra veckan.
– Jag har inte varit borta hela veckan. Jag åkte i torsdags och skötte all kommunikation från bilen och sedan var jag borta fredag till söndag efter transferfönstrets deadline.

Är det ett misslyckande av Almtuna (och av dig) att ni inte lyckades bredda truppen (främst på backsidan) innan fönstret stängde?
– Har man inga pengar … Har man bestämt att inte göra av med mer pengar så kan man inte kalla det ett misslyckande. Hade jag haft 500 000 kronor så hade man kunnat kalla det ett misslyckande.

Men en elitseriejunior kanske inte kostar så mycket, knappast mer än vad Vidlund skulle ha kostat?
– Nu trodde jag att det skulle lösa sig med Vidlund, säger Öhrstedt.