Det var i slutminuterna som olyckan var framme.
– Jag körde ihop med en av deras spelare. Jag kände direkt att det var något som inte stämde, säger Max Eriksson.

Kort efter matchen spekulerades det om att det var en skada på nyckelbenet, men så illa var det inte. Både efter matchen och under onsdagen var Eriksson i kontakt med läkarexpertis.
– Det är inget som är trasigt. Det är ett ledband som har fått sig en smäll och har svullnat upp ordentligt, fortsätter Siriusspelaren.
Hur lång tid blir du borta?
– Det vet jag inte exakt. Det beror på hur fort svullnaden lägger sig, men minst en vecka blir jag nog borta, fast vi får ta det dag för dag.

Det här betyder alltså att Max Eriksson med största sannolikhet missar de tre sista matcherna i elitserien mot Västerås SK (hemma, i morgon fredag), Gais (borta, söndag) och Motala (hemma, tisdag). Eventuellt kan han vara tillbaka i en kvalserie alternativt slutspelsomgång.

Det ser inte heller så ljust ut för Sirius andre spelare på skadelistan, Patrik Johansson. Han har fortsatt problem med sina ljumskar.
– Han tränade inte i dag (läs: i går), men ska testa i morgon (läs: i dag). Men tidigare har det tagit en vecka för honom att bli återställd så jag är inte så optimistisk, säger tränaren Olle Gabrielsson.