För första gången i kampsportens historia så har ett SM i samtliga budosporter avgjorts på en och samma plats – nämligen i Fyrishov.
Ett gemensamt SM är en del i kendoförbundets 50-års firande, och kanske var det enda gången som man arrangerade tillsammans.
- Först ska det göras en analys och utvärdering av förbundet, sedan får vi se vad som händer. Klart är att det krävs en arena av Fyrishovs mått, där man har fler hallar under samma tak, säger Anders Melander som är en av de ansvariga bakom arrangemanget. 

Efter mindre lyckade
individuella resultat så var det på söndagen dags för lag-SM, och då kom också framgångarna och medaljerna för Uppsala. FSKA Stockholm tog hem guldet i kendo. Men på silverplats, bara en poäng sämre än FSKA, kom KFUM Uppsala Kendo.
- Det var så nära, bara en poäng upp. Men kul med en silverplats, fortsätter Anders Melander som var nöjd med både medaljerna och arrangemanget.
- Absolut, allt har gått bra. SM har blivit riktigt lyckat. 

Guld blev det
dock i Naginata, faktum är att det blev både guld, silver och brons för KFUM Uppsala Naginata som dominerade klassen ”Shai” där rustning används. Det blev ytterligare ett silver för KFUM Uppsala Naginata som tog hem andraplatsen i klassen ”Engi”.
- Jättekul, verkligen. Det var roligt att få se alla andra sporter samtidigt också, det finns ganska mycket likheter, säger Kirsi Höglund som var med och tog två av silvermedaljerna.