Om uppehållet som pågår nu kom lägligt eller inte för Almtuna är en svår fråga. Å ena sidan är formen, sett till säsongen, relativt god med poäng i tre av de fyra senaste matcherna och det mot topplag. Men å andra sidan får klubben nu chansen att kurera skadade spelare som Daniel Hermansson, Fredrik Sandgren och Emil Sandin.
– Med tanke på det är det bra, men jag tror att grabbarna och jag gärna hade fortsatt att köra några matcher till, säger Silfwerplatz.

Almtunas säsong har varit minst sagt turbulent. Skadorna har avlöst varandra, spelare har kommit och gått och ekonomin är körd i botten. För bara några veckor sedan försvann skyttekungen Mattias Guter till Djurgården och någon ersättare dök inte upp under transferfönstrets sista timmar.
– Jag tycker att gruppen har samlat ihop sig på ett väldigt bra sätt sedan Guter försvann och vi har bra tryck i grejorna. Vi får spela med kort om folk, men det som är skönt med det här gänget är att alla kör och kämpar hela tiden.

Hur har det varit för dig som tränare?
– Jag måste försöka att hålla ihop det och det är bara att gilla läget. Besluten tas över våra huvuden och jag kan inte fokusera på det, det är bara onödigt eftersom jag inte kan påverka. Säger styrelsen att vi ska åka buss på matchdagen så är det bara att göra det.

Hur har det varit för personen Johan Silfwerplatz då?
– Jag försöker att hela tiden vara positiv, men det är klart att det tar mer energi när man ska försöka vara positiv och det händer massa saker runt om en hela tiden. Min filosofi är att vara positiv och sporra grabbarna, jag har aldrig varit med om någon som blivit bättre av att man skäller ut honom. Jag tycker fortfarande att det är fantastiskt kul att gå ner till ishallen varje dag.

Många skäller ut dig, bland annat på läktaren ...
– Men det hör inte jag, jag står i båset och coachar. Jag är lyckligt ovetande.

Hade du velat ha in förstärkning under januari?
– Det är klart att man vill ha in spelare. Vi har haft problem med skador hela säsongen och hade inte en så bred trupp från början heller. Vi ser hur alla andra lag plockar in spelare, men vi gör det inte. Samtidigt har vi en härlig grupp och vi kan inte tänka på vad som kunde ha hänt, vi måste fokusera på nuet.

Nuet är tre livsviktiga matcher efter uppehållet mot först Karlskrona borta, sedan Asplöven hemma innan man åker till Tingsryd. Matcher som kan avgöra hela bottenstriden.
– Jag ser fram emot matcherna, men vi tar en i taget. Nu är fokus på Karlskrona borta, även om vi vet att det är viktiga matcher efter också. Vi ska klara det här, säger Johan Silfwerplatz.