Intresset var stort när Uppsala kommun i förra veckan bjöd in till ett öppet möte om Dalkurds flytt från Borlänge till Uppsala.

Så stort att långt ifrån alla som ville komma fick plats.

Ett nytt möte för dem skulle därför hållas i dag, onsdag, i kommunens lokal på Stationsgatan.

Så var det sagt. Men det ställdes in med en dags varsel på grund av det inte fanns någon tillräckligt stor lokal för alla dem som hade uppgett sig vilja komma, enligt kommunledningskontorets pressansvarige Maria Hasselgren.

Nu kommer reviderade skäl till varför det blev inställt efter att flera källor till UNT har hört av sig om att det låter märkligt då flera passande utrymmen på Stationsgatan ska vara bokningsbara under onsdagseftermiddagen och kvällen.

– Lokaler finns det, det stämmer. Men intresset är så stort så att vi har gjort bedömningen att ta ett större grepp om det här när det finns mer att presentera från förvaltningen än att ordna ytterligare ett litet möte som förra veckan. Då fick inte alla plats heller, säger Pia Agestedt som är politisk sekreterare åt idrotts- och fritidsnämndens ordförande Rickard Malmström (MP).

Vid det första mötet fanns det plats för 60 personer (två personer per förening samt privatpersoner) i den fullsatta lokalen.

– Man har gjort bedömningen att i stället för att ha ytterligare ett litet möte att förbereda ett bättre möte med mer fysiskt utrymme där fler kan delta men också ett längre möte i tid. För det var också en kritik från förra mötet om att det inte gavs så mycket tid för frågor och dialog. Då tyckte vi att det var bättre att ta ett bättre grepp och ge det utrymmet. Det var bedömningen bakom det här, säger Pia Agestedt.

Något exakt datum för mötet är ännu bestämt. Inte heller någon lokal.